Volkan Demirel'den müthiş istatistik

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Volkan Demirel'den müthiş istatistik

SPOR Haberleri  / Sabah

Sezona 'yedeğe çekilecek' dedikodularıyla giren ancak ligde 18 maçın tamamında 90'ar dakika oynayan Volkan Demirel, üç karşılaşmada daha gol yemezse geçen sezonki 'clean sheet'e 21 haftada ulaşacak

Fenerbahçe kalesinde 'sessiz bir çığlık' yükseliyor… Geçen sezon cezası nedeniyle ilk 7 maçı kaçıran Volkan Demirel, bu sezon geride kalan 18 maçın tamamında 90'ar dakika oynadı. Bu süreçte sadece 2 sarı kart gören tecrübeli kaleci geçen sezonlardaki, 'olayların adamı' imajını da sildi. Volkan, 18 maçlık performansında 13 golle ligin en az gol yiyen kalecisi durumunda. Tam 9 maçta kalesini gole kapatarak İngilizler'in 'clean sheet' (temiz sayfa) dediği istatistikte önemli bir başarıya imza atan tecrübeli file bekçisi, geçen yıl ligin 25. haftasında ulaşabildiği '9 clean sheet' istatistiğine 18. haftada ulaşarak alkışı hak etti. Volkan, 3 maç (Rize, Antalya, Kasımpaşa) üst üste gol yemezse, geçen yıl tüm sezonda yakalayabildiği '12 clean sheet' istatistiğine 21. hafta sonunda ulaşacak. 

VOLKAN'IN PERFORMANSI
 Eskişehir, Kasımpaşa, Kayseri, Osmanlı, Konya, Trabzon, Başakşehir, G.Birliği ve ikinci yarının ilk maçı olan önceki günkü Eskişehir karşılaşmalarında gol yemedi. 
 Rize, Antalya, Bursa, G.Saray, Mersin, Sivas maçlarında kalesinde 1 gol gördü. 
 Beşiktaş, Akhisar, G.Antep'ten 2'şer gol yedi. F.Bahçe bu sezon tek yenilgisini Beşiktaş'tan aldı. 
 Volkan bu sezon Avrupa ve kupada eldivenlerini Fabiano'ya bırakırken kupada 1, Avrupa'da 5 maça çıktı. 
 Av rupa'daki 5 maçın 4'ünde gol yemedi. Shakthtar Donetsk maçında ise kalesinde 3 gol birden gördü.

HEDEF FRANSA!
Volkan Demirel, olağanüstü performansı ve kamuoyu önünde değişen imajıyla A Milli Takım'a da göz kırpıyor. Bilindiği gibi Volkan, tribünden edilen küfürler sonrası stadı terk ettiği Kazakistan maçının ardından Milli Takım'a çağrılmamış, ancak Fatih Terim, devre arasında katıldığı MHK Semineri'nde 'Herkese olduğu gibi Volkan'a da kapımız açık' diyerek başarılı file bekçisine yeşil ışık yakmıştı.

CLEAN SHEET NEDİR?
1930'lar Britanya'sında futbol istatistiklerinin tutulduğu sayfalarda bir takım gol yemeyince o sayfaya yazılan bir şey olmadığından ve haliyle sayfa temiz kaldığından dolayı ortaya çıkan terim.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...