Şampiyonluk yürüyüşü

Düzenleyen:
Şampiyonluk yürüyüşü

SPOR Haberleri

Çok önemli bir zafer kazandıklarını söyleyen Vitor Pereira, "Bundan sonra özellikle Kadıköy'de oynayacağımız her maçı final mücadelesi olarak düşüneceğiz" dedi

M.EMİN ULUÇ

Hafta başında, Rize sınavını şampiyonluk mücadelesi olarak niteleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 2-1'lik galibiyet sonrası oyuncularını hem kutladı hem de uyardı. "Yoğun takvim, karşılaşmanın oynandığı hava şartları ve rakibin gücünü göz önünde bulundurduğumuzda Rize mücadelesi adeta bir şampiyonluk maçı gibiydi" diyen Pereira, "Bundan sonra özellikle Kadıköy'de çıkacağımız her maçı final olarak düşünmenizi, bu bilinçle oynamanızı istiyorum" ifadesini kullandı. Portekizli çalıştırıcı yedikleri penaltı golü nedeniyle de ikazlarda bulundu. Pereira, "Hedefleri yüksek bir takım olarak bu kadar basit hatalar yapmamalıyız. Penaltıya sebebiyet veren pozisyon hiç yaşanmamalıydı. Kim nerede hata yapmış, hep birlikte göreceğiz. Ancak bundan da önemli olan gol sonrasında yaşananlar. Oyun disiplininden koptuk. Böyle bir lüksümüz yok. Kadıköy'deki her maçı kazanmak zorundayız" diye konuştu.
Penaltılar doğruydu
Vitor Pereira, son 2 hafta kazandıkları 3 penaltıyla ilgili eleştirilere de sert çıktı. "Hiç kimse başarımıza gölge düşürmeye kalmasın" tepkisini veren tecrübeli çalıştırıcı, "Biz bulunduğumuz yere bileğimizin hakkıyla geldik. Sezonun ilk yarısında net penaltılarımız es geçilirken susanların bugün gösterdikleri tepkileri anlayamıyorum. Eskişehir'de olduğu gibi, Rize karşısındaki penaltı kararları da doğruydu" dedi. Bu arada Pereira, 19. hafta itibarıyla topladığı 46 puanla sarı-lacivertlilere son 10 yılın en iyi performansını yaşattı. 2005-06'da Daum'un 51 puanlık derecesinden sonra 45 puanı dahi göremeyen Fenerbahçe, Pereira'yla adeta yeniden kanatlandı. Portekizli, sezon başından bu yana eleştiri oklarına hedef olsa da, 19 hafta sonunda, son 10 yılda Fenerbahçe'yi şampiyonluğa taşıyan Zico, Aykut Kocaman ve Ersun Yanal da dahil olmak üzere tüm seleflerini sollamayı başardı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...