HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Denizli: Ya yeni bir yol yapacağız...

Düzenleyen: /
Denizli: Ya yeni bir yol yapacağız...
Mustafa Denizli, Galatasaray, Haber

SPOR Haberleri

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, 0-0 berabere kaldıkları Torku Konyaspor maçı sonrası konuştu.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında evinde ağırladığı Torku Konyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılı teknik adam Mustafa Denizli, bu akşam 3 puan alamamanın üzücü olduğunu belirterek, “Bizim adımıza son derece önemli 3 puanı, çok uzun bir aradan sonra gol atamayarak kazanamamak bizi üzdü. Oyuna bakacak olursak, ilk yarıda üretkenlik adına bir şey yapamadık. Hiçbir şey yapamadık desek doğru olur. İkinci yarıda daha değişik bir oyun vardı. Neticede gelen pozisyonlar çok sayıda olmasa da vuruş kalitemizin eksik olması bu akşam rahat kazanabileceğimiz bir maçta zorlanmamıza neden oldu. Bu akşam bizim adımıza düşündüğümüz şeyler gerçekleşmedi. 3 puan bize ciddi bir yol haritası çıkartacaktı, iyi değerlendirmemiz gerekiyordu, bunu başaramadık” dedi.

BURAK YILMAZ'IN ÇİN'E TRANSFERİ

Burak ile uzun uzun görüştüğünü söyleyen Denizli, “Bu transferde karar merciyi Burak’ın kendisidir. Futbolcularıma teklif gelmesi beni üzmez, sevindirir. Tabii sadece kulübe gelen bir teklif değil bu. Burak’ın kendisine yapılan çok ciddi bir teklif. Dün uzun uzun görüştüm. Ağırlıklı olarak gitmek istemesini istemiyordum. Tabii burada kendi durumunu tayin edecek kişi Burak’tır. Israrla gitmek istedi. Hatta ben ‘rahat bir uyku çek, bunları değerlendir, yarın sabah daha sağlıklı konuşabiliriz’ diye kendisiyle görüştüm antrenman önce. Akşam toplantımızdan sonra Burak bir kez daha geldi, ‘hocam ben bir daha değerlendirdim ve ısrarla gitmek istiyorum’ dedi. O aşamadan sonra benim Burak’a daha fazla etkide bulunmam söz konusu değildi. Ben bu kararlılığı iki şekilde değerlendiririm; giderse ne yaparız, kalırsa ne olur. Burak benim son derece beğendiğim bir insan. Çok üzüldüğümü kendisine belirttim. Kendisi de üzgün. Ayrılıklar kolay değildir. İki taraflı düşündüğümüz zaman hem ödedikleri ve aldıklarıyla 18-20 milyon liralık bir kazanç bu. Tabii bu Burak’ın gidişini sağlayacak bir rakam yönetim tarafından olabilir ama benim tarafımdan olmazdı. Benim belirli yerlere kadar yetkim var. Benim kararlarımın yönetim kararları üstüne çıkması mümkün değil. Önümüzdeki haftaları değerlendirdik. Üç kulvarı değerlendirdik ve bu transfer bu aşamada oldu. Neticede atılmış imza yok. Hem kendisi adına hem de camia adına hayırlı olsun. Başka yapacak bir şey yok” diye konuştu.

"BENİM KÜSTÜM OYNAMIYORUM DEME ŞANSIM YOK"

Galatasaray’daki mevcut şartlar hakkında da açıklamada bulunan Denizli, “Benim küstüm oynamıyorum deme şansım yok. Şartlar düşündüğümüz gibi olmayabilir. Zor bir dönem bizi bekliyor olabilir. Ne olursa olsun burada başladıktan sonra benim bütün şartları kabul ettiğim anlamına gelir. Biz şu anda zor bir tabloyla karşı karşıyayız. Önemli olan bu zorluklarla böyle günlerde boğuşmak. Neticede bu hedefi gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Tabii ki düşündüğüm tablonun Ocak ayında gerçekleşmemesine üzüldüm. Böyle bir ayrılık yoktu ona üzüldüm” ifadelerini kullandı.

"BU SIKINTILARI AŞTIĞIMIZ ZAMAN MUTLULUKLARI HEP BERABER YAŞAYACAĞIZ"

‘Böyle bir tablo olacağını bilseniz Galatasaray’a gelir miydiniz?’ sorusuna ise Denizli, “Hiç şüpheniz olmasın gelirdim. Böyle bir tablo beklemiyordum açıkçası. Şartlar bizi zor duruma getirdi. Bunu yarı yoldan dönüyorum diye değerlendirmek mümkün değil. Şu an önümüzde 3 kulvardan birinde ciddi yaralı şekilde devam ediyoruz. Galatasaray takımı şartlar ne olursa olsun düşündüklerini yapmak mecburiyetinde. Bunu düşünmeyen varsa bizle birlikte olamaz zaten. Bu kadarını beklemiyordum ama çalışma yaşamı beklemediğiniz tabloları da ortaya çıkarır. Hayatım boyu verdiğim hiçbir karardan pişmanlık duymadım. Bu sıkıntıları aştığımız zaman mutlulukları hep beraber yaşayacağız” şeklinde yanıt verdi.

"YA YENİ BİR YOL BULACAĞIZ.."

Bugün son vuruş kalitesine ulaşamadıklarını belirten Denizli, “Çok ciddi defans anlayışı olan bir ekiple oynadık buna rağmen 35 dakika tek kale oynadık. Sağdan soldan geldik neticede nereden gelirseniz gelin hedefi vurmadığınızda sorun yaşıyorsunuz. Ya yeni bir yol bulacağız ya da yeni bir yol yapacağız. Oyun formatını, futbolcuları değiştirebiliriz ama hedeflerimizi değiştiremeyiz. Yeni bir arayışın içine mecburen gireceğim” dedi.

"KENDİ İÇİMİZDE YENİ BİR OLUŞUM YAPMAMIZ LAZIM"

Bütün bu çalışmaların Ağustos’ta ellerini rahatlatmak için olduğunu vurgulayan Denizli, “Zor bir tablo var. Sinan’ın sakatlığını ben diğerlerinden farklı değerlendiriyorum. Sinan yaklaşık 2-2,5 aydır gündemde olan bir futbolcu. Bu gündem sizin kimyanızı olumsuz etkileyebilir. Uykuları dahil her şeyi değişebilir oyuncunun. Bir olumsuzluk yapabilir Sinan gibi oyuncularda bu durum. Diğer sakatlıkların iki tanesi stoperlerin yaşadığı sakatlık. Ankara’da zeminden kaynaklı bu sakatlıklar. Podolski’nin de geldiği günden beri bilekte ciddi bir sakatlığı var ve fedakarlık ile oynadı. Bunu geçirmek için 3 hafta izin verdik. Bunun dışında darbeye dayalı sakatlıklar oldu. Ne olursa olsun futbolda ne olursa olsun futbolcuların her darbeye karşı hazırlıklı olması lazım. Sinan’ın dışında bir sakatlık yaşamadık bugün. Kendi içimizde yeni bir oluşum yapmamız lazım. Şartlar bizi zor durumda bırakıyorsa, Sinan ile ilgili böyle bir tablo düşünmüyorduk, Burak’ın da gitmesi bizi daha farklı uygulamalara götürecek” şeklinde konuştu.

"4 FUTBOLCU İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Transferini gerçekleştiremedikleri 4 tane futbolcu ile ilgili çalışmaların ve takibin devam ettiğini belirten Denizli, “Bu dönemde gerçekleştiremedik ama mutlaka gerçekleştirme mecburiyetimiz var. Lüks bir düşünce değil ihtiyaçtır” diye konuştu.

"HER ŞIKKIMIZI DENEYECEĞİZ"

Önlerindeki maçlarda her şeyi deneyeceklerini söyleyen Denizli, “Önümüzdeki tablo açık. Akhisar ile kupa maçımız var. Ondan sonra Lazio maçları var. İçinde bulunduğumuz tabloda bizi bir üst tura çıkartacak her şeyi yapmamız lazım. Akhisar maçından sonra bunun çalışmalarını yapacağız. 1-2 gün çalışmalar bu tip çalışmalar yeterli olmaz. Her şıkkımızı deneyeceğiz” dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...