Denizli Laziamaçı öncesi çıtayı yükseğe koydu

Düzenleyen:
Denizli Laziamaçı öncesi çıtayı yükseğe koydu

SPOR Haberleri

Tecrübeli hoca, “G.Saray’ın hedefi varolduğu bütün kulvarlarda en sona kadar yürümektir. Hedefimizden asla vazgeçmeyiz” dedi

> Burhan Can TERZİ

G.Saray Teknik Direktörü Mustafa Denizli bugünkü Lazio maçından iyi bir sonuç beklediğini söyleyerek, “G.Saray'ın hedefleri hiçbir zaman bitmez. Zorlu bir takımla oynayacağız ve bu saatten sonra kolay takım da yok” sözlerini kullandı. Sarı-kırmızılı teknik adam, “Düşündüğümüz Galatasaray'ı izlettirmek ve taraftarımızla bütünleşmek bizim birinci amacımız olacak. Elimde olan kadronun, Lazio karşısında nasıl kullanılacağını düşünüyorum ve ona göre planlarımı yaptım. Kadro olarak zaman zaman sıkıntılarımız oluyor ama alternatif planlar ile bu durumu örtmeye çalışıyoruz. Hem maç öncesi hem de maç sırasında yapacağımız değişiklikler ve çalışmalar yarın (bugün) istediğimiz sonucu elde etmek içindir" diyerek turu burada kolaylaştırmak istediklerine vurgu yaptı. 

Gol yememeliyiz
Taraftardan destek isteğini, "Onlar zaten ne yapacağını her zaman biliyor" sözleriyle vurgulayan Mustafa Hoca, "UEFA Kupası'nda sona kadar gitmek istiyoruz. Galatasaray'ın anlayışı var olduğu bütün kulvarlarda hedefe yürümektir" derken, "Öncelikli düşüncemiz elbette ki kazanmak ama gol de yememeliyiz. İki ayaklı bir maç. Stratejimizi de buna göre belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı. Görevine son verileceği yönünde bir endişeyi hiç taşımadığını belirten Denizli, "Gece gündüz çalışıyoruz. Benim düşüncem burada en iyisini yapmak. Bazen müdahaleleriniz şartlar sebebiyle sonuç vermez ama asla çalışmaktan vazgeçmeyiz" tespitinde bulundu. 

Denizli Laziamaçı öncesi çıtayı yükseğe koydu

2000’de yaptık yine yaparız

Denizli'yle birlikte basın toplantısına katılan Kaptan Selçuk İnan, "Güçlü bir takıma karşı oynayacağız. Evimizde oynama avantajını kullanmak zorundayız, bu maç için gerekli çalışmaları yaptık. İstediğimiz sonucu alabiliriz" derken, "UEFA Kupası'nı kazanan bir takımın oyuncusu olmak bizim için gurur verici. Biz de umarım bu kupayı tekrardan Türkiye'ye getirebiliriz, bunu yapabilecek güçteyiz" dedi. 
Burak’ın gidişi olumsuz etkilemez
Burak'ın ayrılmasıyla ilgili soruya, "Onu çok seviyorum. Burak kardeşimdi ama profesyonelim ve artık yaşım 30'u geçti. Olumsuz etkilenmem" şeklinde cevap veren İnan, "Ligde istediğimiz seviyede değiliz ama bu çıkış maçımızdır. Tam konsantre olmuş durumdayız" şeklinde konuştu. Selçuk, Mersin İY maçında serbest vuruşu kullanma konusunda kendisi ile Sneijder arasında kısa süreli tartışma olduğunun hatırlatılması üzerine, “Yaşandı oldu bitti. Belki de olmaması gereken bir şeydir. Çocuk değiliz. Yaşanmış, geçmiştir” dedi.

UEFA’da 72. sınav
Galatasaray bugün Lazio karşısında UEFA Avrupa Ligi'ndeki 72. müsabakasına çıkacak. "Kupa 2"de bugüne kadar 71 müsabaka oynayan sarı-kırmızılılar, 29 galibiyet alırken, 22 maçta rakipleriyle yenişemedi ve 20 maçta da mağlup oldu. Bu müsabakalarda rakip ağları 116 kez havalandıran Galatasaray, kendi kalesinde ise 91 gole engel olamadı.
Lazio’yla eşitlik var
Galatasaray, Lazio ile 15 yıl önce de Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer almıştı. Sarı-kırmızılılar 2001-2002 sezonunda oynanan iki maçı birini kazanıp birini kaybetmişti. 11 Eylül 2001'de rakibini Ali Sami Yen'de ağırlayan Galatasaray, Ümit Karan'ın golüyle mücadeleden1-0 galip ayrılmıştı. 24 Ekim 2001'de oynanan ikinci karşılaşmada ise İtalyanlar temsilcimizi Dejan Stankovic golüyle 1-0 mağlup etmişti.  
Prandelli’den uyarı
Cesare Prandelli, Galatasaray'ın asla hafife alınmayacak bir takım olduğunu söyledi. Sarı-kırmızılıların eski İtalyan çalıştırıcısı, Lazio'nun deplasmanda işinin zor olduğunu belirterek, " TT Arena'da oynamak gerçekten çok karmaşık. Galatasaray evinde değişim geçirip daha agresif oluyor. Taraftarında etkisiyle oyuncular yüksek duygularla sahada oluyorlar" dedi. 
Altyapıya Riekerink
Galatasaray'da Futbol Akademisi Direktörü Ahmet Akcan ile yollar ayrıldı. Sarı-kırmızılı yönetim, Galatasaray altyapısını yeniden organize etmek adına Hollanda futbolunun efsane ismi Jan Olde Riekerink'i göreve getirdi. Riekerink dünya futboluna Sneijder, De Jong, Stekelenburg, Van der Wiel, Van Der Vaart gibi yıldızları kazandırmıştı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...