Kadıköy'e selam yola devam

Düzenleyen:
Kadıköy'e selam yola devam

SPOR Haberleri

Şampiyonluktaki rakibinin puan kaybettiği haftada fırsatı tepmeyen siyah-beyazlılar, İbrahim Üzülmez’le 4’te 4 yapan G.Birliği’ni Mario Gomez’in 64’teki golüyle devirdi

HÜSEYİN EROĞUL

Fenerbahçe’nin puan kaybetmesiyle eksik maçına rağmen lider olma fırsatı yakalayan Beşiktaş kontrollü başladı maça. Ancak Ankara’daki kariyerinde henüz puan kaybıyla tanışmayan İbrahim Üzülmez’in takımı, siyah-beyazlıların pas kanallarını kapatınca Beşiktaş rakip kalede etkinlik sağlamakta zorluk yaşadı. Beşiktaşlı oyuncuların kaptırdığı toplarla hızlı hücuma çıkmaya çalışan başşehir ekibi, iki pozisyonda siyah-beyazlı ceza sahasına girmeyi başarsa da Alexis’in yerinde müdahalelerini aşamadı. 17. dakikada soldan gelişen atakta İsmail’in kestiği ortaya kafa vuran Olcay’ın topu üst direkte patlarken, 26’da Mario Gomez’in kafası kaleci Hopf’ta kaldı. İki net fırsatta fileleri havalandıramayan Beşiktaş, rakip yarı alandaki etkinliğini arttırdığı bölümlerde ceza sahası içinde kendini daha fazla göstermeye başlarken, Olcay’ın on sekiz içindeki yanlış tercihleriyle Beşiktaş bir türlü golü bulamadı. Final paslarında yetersiz kalan Kartal'da Gomez de istediği şutları çekemeyince ilk yarı 0-0 sona erdi.
Değişiklik yaradı
İkinci yarıya etkili başlayan Beşiktaş 53’te bir kez daha Hopf’a takıldı. Quaresma’nın sağdan çizgiye inip içeri kestiği topa Gomez kafayla vurdu ancak Gençlerbirliği kalecisi müthiş bir refleksle gole izin vermedi. Taraftarlarının desteğini arkasına alarak saldırıya geçen Kartal, 60’da Olcay-Cenk Tosun değişikliğiyle çift forvete geçiş yaptı. Beşiktaş 4 dakika sonra da bu hamlesinin karşılığını aldı. Soldan çizgiye inen Sosa’nın penaltı noktasına çıkardığı topu alan Gomez rakiplerini yanıltıp sert bir vuruşla ağları havalandırdı: 1-0. Geriye düştükten sonra Aydın Karabulut ve İrfan Can’ı alarak hücum gücünü yükselten Ankara ekibi 75. dakikada Atiba’nın yanlış pasıyla başlayan atakta tehlikeli olurken Uğur’un şutu üst direkten geri döndü. Gomez-Necip değişikliğiyle orta alanı yeniden kalabalıklaştıran Beşiktaş, rakibinin savunmada verdiği boşlukları değerlendirmeye çalışsa da skoru değiştirecek pozisyon üretemedi. Kartal kritik haftayı 1-0 galibiyetle tamamlayarak maç eksiğine rağmen yeniden liderlik koltuğunun sahibi oldu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...