Ergin Ataman: Bayern'i eleriz

Ergin Ataman: Bayern'i eleriz

SPOR Haberleri

"Mourinho da futbola tercüman olarak başlamış ve çok çalışıp, bu noktaya gelmiş. Ben de böyle yapabilirim" diyen Ataman , Milli Takım-Galatasaray tercihinin ise zamanla belli olacağını söyledi

A Milli Basketbol Takımı ve Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, Bayern Münih ile oynayacakları EuroCup çeyrek final rövanşından, sarı-kırmızılı takımdaki geleceğine kadar merak edilenleri A Spor'a anlattı. İşte satır başları:
 Bayern Münih'i eleyeceğimize inanıyorum. Biz İstanbul'daki maçlarımızı ortalama 20 farklı kazandık. Taraftarımızın da desteği ile 10 sayılık farkı aşarız.
 G.Saray'dan ayrılmam söz konusu değil. Hele ki şu anda EuroCup şampiyonluğuna, Türkiye Ligi şampiyonluğuna kenetlenmiş durumdayken. Sonuçta bunun kararını tek başıma ben vermiyorum. Keşke tercih yapma durumunda kalmasam. Bir tercih yapma durumu oluşursa da bunu o zamanın şartları gösterecek.
 Futbolun eğitimini alırsam yaparım, bunu da şu örnekle söyledim ben; Mourinho da futbolculuk yapmamış bildiğim kadarıyla. Sadece tercümanlık yaparak bu işe başlamış. Kendini geliştirmiş ve dünyanın en iyi teknik direktörlerinden birisi olmayı başarmış. İstersem yaparım ama yapacağım diye bir şey söylemedim. n Galatasaray basketbolunun önünde çok ciddi sıkıntılar da var. Örneğin bu sezon EuroCup'ı kazanamadığı takdirde önümüzdeki 3 yıl boyunca Euroleague'de oynayamayacak; Türkiye şampiyonu olsa bilse. Ben Euroleague'in 16 takımlı bu formatına en başından beri karşıyım çünkü sportif ruha aykırı...

"EuroCup'ı çok istiyorum"

 Bugüne kadar boş geçtiğim bir takım olmadı. Aslında bu bende zaman zaman bir baskı da oluşturmaya başladı. Özellikle şimdi Galatasaray ile EuroCup'ı kazanmayı çok istiyorum. Galatasaray ile biz bir şampiyonluk kazandık ama Avrupa'nın ikinci büyük kupasını da kazanmayı çok istiyorum.

"Yıldırım'a dava açmadım"

 Benimle ilgili Fenerbahçe başkanı ve asbaşkanının, taraftarı kışkırtıcı bir takım açıklamaları oldu. Biz de o dönemde sadece bir şikayette bulunduk. Daha sonra o şikayet bir dava haline dönüşmüş. Ben dava açmadım. Bunlarla uğraşmak istemiyorum. Benim bir kulübün başkanını dava etmemi gerektirecek bir şey yok. Sadece o dönem yaşananlar ile ilgili bir şikayette bulundum.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...