Galatasaray final için sahaya çıkıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Galatasaray final için sahaya çıkıyor

SPOR Haberleri  / İHA

Eurocup Yarı Final ilk maçında Galatasaray Odebank, yarın saat 20.00'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda İspanyol temsilcisi Herbalife Gran Canaria ile karşı karşıya gelecek.

Eurocup Yarı Final ilk maçında Galatasaray Odebank, yarın saat 20.00'de Abdi İpkeçi Spor Salonu'nda İspanyol ekibi Herbalife Gran Canaria ile karşılaşacak. Eurocup'ta bu sezon 20 maça çıkan sarı-kırmızılılar, rakiplerini 13 kez mağlup ederken, 7 kez de parkeden mağlup ayrıldı. İspanyol ekibi ise 20 mücadeleden 15 galibiyet, 5 mağlubiyet aldı. 
ABDİ İPEKÇİ'DE GEÇİT YOK 
Taraftarıyla bütünleşen sarı-kırmızılılar Abdi İpekçi Arena'da oynadığı maçlarda rakiplerini zor durumda bırakıyor. Bu sezon Eurocup'ta evinde oynadığı 10 karşılaşmada Galatasaray Odeabank, sadece Litvanya ekibi Neptunas'a mağlup olurken, 9 kez parkeden galip ayrıldı. 
ŞAMPİYONLUK ŞARKISI DİLLERDE 
Sarı-kırmızılıların sezon başında THY Euroleague'e alınmamasından sonra Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, tekrar Euroleague'de olmak için Eurocup'ı kazanmaları gerektiğini her defasında dile getirmişti. Yönetim, teknik kadro, basketbolcular ve taraftarlarla iyi hava yakalayan sarı-kırmızılılar, kupayı müzesine götürmek istiyor. 
2007-2008 SEZONUNDA GALATASARAY ELEMİŞTİ 
Galatasaray Odeabank, Herbalife Gran Canaria ile daha önce 2007-2008 sezonunda Eurocup son 16 Turu'nda karşılaşmış, İstanbul'da oynanan ilk maçı sarı-kırmızılılar 99-74 kazanmıştı. İspanya'daki ikinci maçı 88-79 kaybeden Galatasaray, sayı farkından dolayı bir üst tura çıkan takım olmuştu. 
İKİ TAKIM DA HÜCUMDA ETKİLİ 
Galatasaray Odeabank Eurocup'ta bu sezon 83.9 sayı, 36.2 ribaund, 18.0 asist, 5.9 top çalma ortalamalarıyla oynarken, Herbalife Gran Canaria ise 85.3 sayı, 36.5 ribaund, 19.4 asist ve 5.3 top çalma ortalamaları ile mücadele ediyor. Sarı-kırmızılılarda Amerikalı oyun kurucusu Errick McCollum 18.9 sayı, 4.0 asist; Stephan Lasme'de 6.6 ribaund ortalamaları ile takımını sırtlarken, İspanyol ekibinde Alen Omic 13.8 sayı, 7.7 ribaund; Kevin Pangos 5.1 asist ortalamaları ile takımına katkıda bulunuyor. 
Spor Toto Basketbol Ligi'nde geride kalan 23 haftada bir maçı eksik olan Galatasaray Odeabank, 16 galibiyet ve 6 mağlubiyetle 3. sırada bulunuyor. Herbalife Gran Canaria ise ACB Ligi'nde 16 galibiyet ve 9 mağlubiyetle 5. sırada yer alıyor. 
ABDİ İPEKÇİ KAPALI GİŞE 
Galatasaray Odebank'ın Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynadığı maçlarda taraftalar büyük güç olarak dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılıların Herbalife Gran Canaria ile Eurocup Yarı Final ilk maçının biletleri günler öncesinden tükendi. 
Öte yandan Galatasaray yönetimi, bu önemli maça gelecek sarı-kırmızılı taraftarlara 10 bin adet GSStore tarafından özel olarak tasarlanan kırmızı tişört hediye edecek. 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...