Konyaspor Kocaman'la tarih yazıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Konyaspor Kocaman'la tarih yazıyor

SPOR Haberleri  / Sabah

Lig tarihinde en çok puan topladığı sezonunu yaşayan ve Avrupa mücadelesi veren Aykut Kocaman’ın takımı, Başakşehir’in 6 puan önünde üçüncü sırada

2016 yılında oynadığı 10 maçta 7 galibiyet ve 3 beraberlik alan yeşil-beyazlılar, bir yandan Avrupa savaşı verirken diğer yandan F.Bahçe ve Beşiktaş'la oynayacağı maçlarla zirvenin kaderini belirleyecek takım durumunda. İşte hem futbolu hem de kritik fikstürüyle tüm dikkatleri üzerine çeken Konyaspor'un dikkat çeken yanları:

RAKİBİ KARŞISINDA ÖNE GEÇMESİ YETİYOR

 Öne geçtiği maçlarda rakiplerine sadece 2 puan kaptıran (Başakşehir maçı) Konyaspor, bu alanda ligin en iyisi durumunda. Yeşil-beyazlılar, geride kalan 27 haftada yenik duruma düştükleri maçlardan ise 9 puan çıkardı.

SERKAN KIRINTILI KALEYE DUVAR ÖRDÜ

 Performansı ile milli takıma da göz kırpan Serkan Kırıntılı, 24 maçta 21 gol yerken, 12 maçta rakip forvetlere izin vermedi. Maç başına 0,9 gol yiyen Serkan Kırıntılı, gol görmediği maç sayısında tüm Avrupa'da 16.sırada.

TAKIMIN GİZLİ KAHRAMANI ALİ ÇAMDALI

 26 maçta görev yapan isim geride kalan süreçte, 78 defa rakip atağı keserken, maç başına 3 ortalama ile ligin bu alanda en iyisi. 1 de golü var.

EVİNDE BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

 27 maçta 5 yenilgi alan Konyaspor, sadece 1'ini (G.Saray) evinde yaşadı. İç sahada 28 puan toplarken, son 6 iç saha maçında yediği gol sayısı ise sadece 3.

TRİBÜN DESTEĞİ ARKASINDA

 Evinde 15 bin 469 taraftar ortalamasına oynarken, sadece F.Bahçe (31.334) ve G.Saray'a (20.545) geçildi.

16 FARKLI FUTBOLCU GOL ATTI

 Takımın en golcü ismi Riad Bajic (8). Bu ismi 5 golle Meha ve Traore takip ediyor. Konyaspor'un resmi maçlarda attığı goller, 16 farklı isimden gelirken, sadece 6 futbolcu gol bulamadı

CEZA ALANINA EN AZ ORTA GÖNDEREN EKİP!

 27 haftada ceza alanına kanatlardan 280 orta yapan Aykut Kocaman'ın ekibi bu sayı ile ligin en az orta yapan takımı oldu. Yeşil beyazlılar, bu ortaların 66'sında isabet sağlarken, bu değer ile 5. sırada yer aldı

ŞUT SAYISINDA LİGİN EN KÖTÜSÜ OLDULAR

 27 ile ligin en az gol yiyen 3. ekibi olan Konyaspor, maç başına attığı 1,2 gol ile ancak 10. sırada yer alabildi. Rakip kalelere sadece 248 şut gönderebildiler.

İKİNCİ YARILARDA DAHA ETKİLİ

 İlk yarılarda 13 gol bulan Konya, 19 golü ikinci yarılarda attı. İkinci yarılarda daha açık oynamaları nedeniyle ilk yarılarda yediği 9 gol sayısı, ikinci yarılarda 18'e çıktı

KULÜBEDEN SKOR GELMİYOR

 80 değişiklik ile 2 gol, 4 asist çıkarabilen Kocaman, Altın El listesinde 14. sırada. İlk sıra 9 gol, 6 asist ile F.Bahçeli Pereira'nın

F.BAHÇE'NİN KABUSU OLDU

 Yedisezon formasını giydiği Fenerbahçe'de teknik direktör olarak da şampiyonluk yaşayan Aykut Kocaman, rakip takım hocası olarak sarılacivertlilere karşı oynadığı maçlarda kolay teslim olmuyor. Deneyimli çalıştırıcı, Fenerbahçe'ye 14 kez rakip olurken, bu maçlardan 4 galibiyet, 2 beraberlik çıkardı. 9 kez ise yenildi.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...