Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Souness 'Old Firm' derbisine toz kondurmadı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Souness 'Old Firm' derbisine toz kondurmadı

SPOR Haberleri  / AA

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Souness, "Merseyside derbisinde bulundum, Galatasaray-Fenerbahçe derbisi büyük maç ama Celtic-Rangers derbisi gibi olamaz." dedi.

Galatasaray'ın eski teknik direktörlerinden Graeme Souness, İskoç ekipleri Rangers ile Celtic arasındaki derbi maçların Galatasaray-Fenerbahçe ve Liverpool-Everton rekabetinden daha büyük olduğunu savundu.

Rangers'ta 1986'dan 1991'e dek oyuncu-menajerlik yapan Souness, "Merseyside (Liverpool-Everton) derbisinde bulundum, Galatasaray-Fenerbahçe derbisi büyük maç ama Celtic-Rangers derbisi gibi olamaz. Derbiler çok özel maçlar, çünkü taraftarlar için çok önemli. Bu durum futbolcuya ve menajere de yansıyor. Kazanırsanız harika bir duygu ama kaybederseniz en büyük hayal kırıklıklarından biri oluyor. Kazanırsanız çok seviniyorsunuz ama kaybederseniz uzun süre atlatamıyorsunuz." diye konuştu.

Glasgow Rangers geçen hafta yeniden İskoçya Premiership'e yükseldi

Ekonomik kriz nedeniyle dört yıl önce kayyuma devredilen ve lig yönetimi tarafından küme düşürülen Glasgow Rangers, geçen hafta yeniden İskoçya Premiership'e çıkmıştı.

İskoçya Premiership, Rangers ile Celtic arasında oynanan ve "Old Firm" olarak adlandırılan derbi maçlara da gelecek sezondan itibaren ev sahipliği yapacak. İki takım, derbi tarihinde bugüne kadar 400 kez karşı karşıya gelirken, bu maçların 159'unu Rangers, 145'ini de Celtic kazandı. 96 maçta eşitlik bozulmadı.

İki ekip, 17 Nisan Pazar günü İskoçya Kupası yarı final maçında final bileti için mücadele edecek.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...