Löw sevdası

Düzenleyen:
Löw sevdası

SPOR Haberleri

Başkan Aziz Yıldırım takımı, görevine son verdiği için pişmanlık duyduğu Joachim Löw'e teslim etmek istiyor. Alman hoca da bu sefer Fener'in teklifine sıcak bakıyor

Büyük umutlarla göreve getirdiği Vitor Pereiera'nın kalemini kıran Başkan Aziz Yıldırım, kurmaylarının Ersun Yanal baskısına rağmen, kararını çoktan vermiş durumda. Göreve geldiği Şubat 1998'den bu yana Pereira dahil 17 farklı teknik direktörle çalışan Başkan Yıldırım, gönderdiğine pişmanlık duyduğu tek isim olan Joachim Löw'ü geri getirmek istiyor. Aykut Kocaman'ın vedasından bu yana Alman çalıştırıcının kapısını aşındıran, ancak 56 yaşındaki hocayı ikna etmeyi başaramayan Yıldırım bu sefer çok daha ısrarcı. 2014 Dünya Şampiyonası sonrası anlaşmak üzere olduğu Löw'ü Angela Merkel'in araya girmesiyle elinden kaçıran Yıldırım, hocanın artık kulüp takımı çalıştırmak istemesini fırsata çevirmeye çalışıyor.
İki takımı da çalıştırabilir
Almanya ile Dünya Şampiyonluğu da dahil olmak üzere büyük başarılara imza atan Joachim Löw'ün 2018'e kadar olan sözleşmesini göz önünde bulunduran Başkan Aziz Yıldırım, tecrübeli teknik adamı göreve getirebilmek için aynı anda iki takımı çalıştırmasını da göze almış durumda. Löw, şampiyonluk hedeflediği EURO 2016 öncesi tekliflere kapalı olduğunu belirtse de hocayı şimdiden yakın markaja alan Aziz Yıldırım'ın hedefine yaklaştığı belirtiliyor. Bu konuda Yıldırım'a en çok destek veren ise Alman hocanın yakın dostu İsmail Kartal. Yıldırım'ın Löw'le temasları Kartal vasıtasıyla sürdürdüğü, Alman teknik adamın göreve gelmesi halinde İsmail Kartal'ın da yardımcı hoca olarak kulübe geri döneceği öğrenildi. > M.Emin ULUÇ

O BİR ŞAMPİYON

Teknik direktörlük kariyerine 1994'te Fraunfeld'de başlayan Joachim Löw sırasıyla Stuttgart, Fenerbahçe, Karlsruher, Adanaspor, Innsbruck ve Austria Wien'i çalıştırmıştı. 2006'da yardımcı hoca olarak Alman Milli Takımı'nda göreve gelen Löw, 2006'dan beri teknik direktörlüğü yaptığı panzerlerle EURO 2008'de 2.lik, FIFA 2010'da 3.lük yaşadı. 2014'te Dünya Şampiyonluğuna ulaştı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...