Galatasaray'a bir kötü haber daha

Düzenleyen:
Galatasaray'a bir kötü haber daha

SPOR Haberleri

Galatasaray'da 2 maç ceza alan Ryan Donk için yapılan itirazı Tahkim Kurulu reddetti. Tahkim cezayı onarken erteleme talebini de reddetti.

Geçtiğimiz hafta oynanan Antalyaspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 2 maç ceza alan Hollandalı futbolcu için Tahkim Kurulu'na yapılan itiraz sonuçlandı. Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, 22 Nisan 2016 günü gerçekleştirdiği toplantıda, Donk'un 2 maçlık cezasını onama yoluna giderken, Sarı Kırmızılı kulüpten yapılan cezanın ertelenmesi talebini de oybirliğiyle reddetti.

Galatasaray'a bir kötü haber daha

TAHKİMİN KARARI ŞU ŞEKİLDE

Tahkim Kurulu'nun bugün yapılana toplantı sonrası aldığı karar şu şekilde:

"Galatasaray futbolcusu Ryan Henk Donk ile ilgili PFDK'nın 21.04.2016 tarihli ve E.2015-2016/961, K.2015-2016/1140 sayılı kararına itirazı incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Yapılan müzakere neticesinde;

PFDK'ca Galatasaray futbolcusu Ryan Henk Donk'un rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle FDT'nin 43. maddesi uyarınca 2 resmi müsabakadan men cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından itirazın reddine, cezanın onanmasına oybirliği ile;

Kurulumuzun yaptırımın ertelenmesine ilişkin kararlarında ve FDT'nin 102. maddesinde belirtilen şartları taşımadığı anlaşıldığından Galatasaray futbolcusu Ryan Henk Donk'un 'yaptırımın ertelenmesi' talebinin reddine oybirliği ile karar verilmiştir."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...