Leicester destanı

Düzenleyen:
Leicester destanı

SPOR Haberleri

Dünya futbolunda gündem Leicester Cİty'nin devleri geride bırakarak kazandığı şampiyonluk

Premier Lig'de şampiyonluğa ulaşan ve spor tarihinin başarılması güç hikayelerinden birine imza atan Leicester City, dünya futbolunun gündemine oturdu. Çok sayıda büyük takımda çalışan ama hiçbirinde mutlu sona ulaşamayan Ranieri'nin kariyerinin son yıllarında yaşadığı bu zafer herkesi şaşırttı. Abramovich'in Chelsea'yi satın aldığı sezon astronomik transferlere rağmen başarılı olamayan Ranieri, Leicester öncesi son teknik adamlık tecrübesini Yunanistan Milli Takımı ile yaşamıştı. Yunanistan'ın başında çıktığı 4 maçtan 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan İtalyan teknik adam, 2014'ün kasım ayındaki Faroe Adaları maçından da 1-0'lık yenilgiyle ayrılınca kovuldu. Öğrenmenin yaşı yok diyen Ranieri, Jürgen Klopp ve Pep Guardiola'yı yakından takip etmek için bu isimlerle görüştü. Ranieri için yeni sayfa ise 13 Temmuz 2015'te açıldı. Leicester City, kulübü Premier Lig'e çıkaran ve ilk sezonunda 14. yapmayı başaran Nigel Pearson ile yollarını ayırınca İtalyan teknik adamın kapısını çaldı. 
En pahalı 10’da yoklar
Sezon başında transfere 45 milyon avro harcayan ve Manchester City, Arsenal, Manchester United, Liverpool, Chelsea gibi bol paralı takımların yanında oldukça mütavazı bir kadrosu bulunan Leicester, Premier Lig'deki ilk şampiyonluğuna devleri geride bırakarak uzandı. 127 milyon avroluk takım değeriyle ligin en pahalı 12. kadrosu olan Leicester, sezon başında ligden düşmenin en büyük adaylarından biri olarak gösteriliyordu. Sadece iki sezon önce İngiltere'de ikinci lige tekabül eden Championship'te oynayan Ranieri'nin takımı üç sezonda önce Premier Lig'e çıktı, ardından ligde tutundu ve bu sezon şampiyonluğa ulaştı.

Vardy'nin evinde izlediler
Leicester City’li futbolcular kendilerini şampiyon yapan Chelsea-Tottenham maçını takımın golcüsü Jamie Vardy'nin evinde izledi. Futbolcular, Hazard'ın 83. dakikadaki golüyle 2-2 biten maçın sonrasında çılgınca eğlendi. Şampiyonluğun gelmesiyle birlikte Leicester taraftarı da zaferlerini sokaklarda kutladı.

Müthiş gelir: 150 milyon sterlin!
Repucom firmasının araştırmasına göre şampiyonluk ödülü, Şampiyonlar Ligi'ne katılım payı, maç biletlerinden ve kulüp ürünlerinin satışından elde edeceği miktar ile Leicester City'nin 150 milyon sterlin (Yaklaşık 600 milyon TL) gelir elde edebileceği belirtildi. Leicester'ın yapılması muhtemel sponsorluk anlaşması ve taraftar sayısındaki artışla beraber gelirlerini daha da arttırabileceği ifade ediliyor.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...