Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Selçuk İnan tarih yazıyor

Düzenleyen:
Selçuk İnan tarih yazıyor

SPOR Haberleri

Galatasaraylı Selçuk İnan, yarınki derbide forma giymesi halinde bir sezonda en az 40 maç yaptığı 5. sezonunu yaşayacak ve bu alanda Sarı-Kırmızılıların tarihindeki ilk futbolcu olacak.

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Selçuk İnan, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasındaki Beşiktaş maçında forma giymesi durumunda kulüp tarihinde bir kez daha özel bir sınıfa yükselecek. Milli futbolcu Pazar günü oynanacak Beşiktaş maçında forma giymesi halinde Sarı-Kırmızılıların tarihine geçecek.

210 MAÇTA 101 GOLE KATKI

Galatasaray kariyeri boyunca Süper Lig'de ve TFF Süper Kupa'da üçer, Türkiye Kupası'nda iki kez şampiyonluk yaşayan, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise bir defa çeyrek final oynayan ve bir kez de son 16 turuna kadar yükselen Selçuk İnan, sarı kırmızılılar adına 210 resmi mücadelede 47 gol ve 54 asistle 101 gole direkt katkıda bulunurken dört sezon boyunca 40 resmi maç barajına ulaşmayı başardı.

İLK SEZON 40 MAÇ

Galatasaray ile ilk şampiyonluğunu yaşadığı 2011-2012 sezonunda Ankaragücü karşılaşması dışındaki 39 lig maçında da forma giyen tecrübeli futbolcu, Türkiye Kupası'nda da bir kez mücadele etti.

2. SEZONUNDA DAMGA VURDU

İkinci sezonda yükselen hedeflerle birlikte Şampiyonlar Ligi kariyeri de başladı Selçuk İnan için. Old Trafford'daki Manchester United karşılaşmasının ardından çeyrek finale kadarki tüm maçlarda 90 dakika sahada kalan yıldız futbolcu, Fenerbahçe'yi yenerek kazanılan Süper Kupa zaferine ise iki asist ile katkı sağladı.

Aynı sezon Süper Lig'deki şampiyonluk sayısını ikiye çıkaran Selçuk İnan, 31 maçta forma giyerken unvan karşılaşmasında Sivasspor ağlarını iki kez havalandırmayı başardı. İkinci sezonunda 42 resmi maçta Galatasaray forması giyen Kaptan Selçuk, 2013-2014 sezonunda ise TFF Süper Kupa, Süper Lig, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde toplam 45 maçta süre aldı.

GEÇEN SENE 44 MAÇTA FORMA GİYDİ

Selçuk İnan, 2014-2015 sezonunda TFF Süper Kupa'nın yanı sıra Süper Lig'de 32, Türkiye Kupası'nda yedi ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dört olmak üzere toplam 44 resmi maçta sahadaydı.

BU SEZON 39 MAÇ

Yeni sezona TFF Süper Kupa şampiyonluğu ile başlayan Kaptan, bu sezon şu ana dek ligde 25, Türkiye Kupası'nda altı, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde ise yedi olmak üzere 39 maçta forma giyerken toplam 11 kez rakip fileleri havalandırdı. Selçuk İnan, sezon sonuna dek iki kez daha skoru değiştirmesi halinde toplam 13 gol attığı 2011-2012 sezonunda kariyer rekorunu yakalayacak.

DERBİDE OYNARSA REKOR KIRACAK

Geçtiğimiz sezon 40 maçlık serisini dört yıla çıkardığında Gheorghe Popescu ve Cevad Prekazi'nin yer aldığı kulübün yeni üyesi olan 31 yaşındaki futbolcu, Galatasaray'a transferi gerçekleştikten sonraki dört sezonda 40 maç barajına ulaşan ilk yerli futbolcu olmuştu. Selçuk İnan, bu başarısını beş sezona taşıyarak söz konusu kategoride tek oyuncu olarak da kulüp tarihinde ayrı bir yerde bulunacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...