Bu derbide üçü bir arada

Düzenleyen:
Bu derbide üçü bir arada

SPOR Haberleri

Galatasaray bugün Arena'da Beşiktaş'ı misafir ediyor ama sonuç Fenerbahçe'yi de çok ilgilendiriyor.

G.Saray-Beşiktaş sahada, F.Bahçe’nin gözü Arena’da... Sezonun son derbisi 20.00’de başlayacak. Kartal, F.Bahçe ile puan farkını korumak istiyor; Aslan ise beşincilik aşkına sahaya çıkıyor. 

Galatasaray, güçlü rakibinin hata yapmasını bekleyip sonuca gitmeye çalışacak.

ŞİFRE SABIR

Tarihi rakibi Beşiktaş'la bugün çok kritik bir maça çıkacak Galatasaray derbi planını belirledi. Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Jan Olde Riekerink, oyuncularını mücadeleye "Önce savunma" diyerek çıkaracak. "4-2-3-1'den 4-5-1'e geçişli" formasyon anlayışıyla Türk Telekom Arena'nın çimlerinde olacak Cimbom'da kilit rolü Sneijder ile Selçuk oynayacak. Rakibinin tüm hatlarıyla üstüne gelmesine bilinçli şekilde müsade edecek sarı-kırmızılılar, top tekniği çok yüksek olan iki yıldızının, kanatlara ve Podolski'ye göndereceği uzun paslarla sonuca gitmeye çalışacak. Selçuk ile Sneijder ayrıca Beşiktaş orta sahasında derin boşluk gördüğün an "dikine" ilerleyip mesafe tanımaksızın şut denemesinde bulunacak. 

Bu derbide üçü bir arada
Bekleri çok hata yapıyor

Futbolcularıyla son antrenmanın ardından konuşan Riekerink, "Ne olursa olsun oyun disiplininden kopmayacağız. Bir tane net pozisyon bulduktan sonra, taraftarın da ateşlemesiyle plansız hücumlar yapmamalıyız. Yoksa bir anda kalemizde golü görürüz. Öncelikli hedefimiz gol yememek. Zaten bir şekilde golü buluyoruz" ifadelerini kullandığı belirtildi. Oyuncularıyla yaptığı konuşmada Beşiktaş'ın kenar bekleri İsmail Köybaşı ve Andreas Beck'in sıkça kademe hatası yaptığına dikkat çeken Hollandalı çalıştırıcı, "Mutlaka yarın da (bugün) hata yapacaklardır. İşte biz bu hataları değerlendirip, istediğimizi alacağız" dediği öğrenildi.

Protesto endişesi

G.Saray Başkan Dursun Özbek'i, Beşiktaş maçı öncesi stres bastı. Basketbol takımının EuroCup şampiyonluğunu elde ettiği maçta taraftardan tepki alan ve büyük şok yaşayan Özbek, derbide böyle bir durumun tekrarlanmamasını umut ediyor. G.Saray Başkanı’nın yakın çevresiyle yaptığı sohbette, "Bizler gelip geçiciyiz. Ama ben taraftarla anlaşamayan, sürekli istifası istenen bir başkan olarak anılmak istemem. Çünkü G.Saray taraftarlığı her makamdan önemlidir" dediği öğrenildi. 

Bu derbide üçü bir arada

Şenol Güneş'in Galatasaray derbisiyle ilgili planı teknik açıdan tamam...

4.5G HIZIYLA

TT Arena’da bugün çok kritik bir derbi var… Beşiktaş’ın mutlak kazanması, kazanamıyorsa da şampiyonluk için yenilmemesi gereken bir derbi… Teknik direktör Şenol Güneş, kariyerinin önemli finallerinden birinin daha eşiğinde… Ve Galatasaray derbisinin taktik planını hazırlamış durumda. Aslında daha önceki Beşiktaş takımının futbolundan çok farklı bir anlayış yok. Sadece rakibin durumuna göre küçük rötuşlar var… Galatasaray’ın son maçlarını ve oyun anlayışı analiz eden Güneş’in en çok altını çizdiği ve hedefe götürecek kavram: HIZ… Deyim yerindeyse siyah-beyazlılar, son teknoloji olan “4.5 G” hızıyla mutlu sona erişmeye çalışacak.

Postacılar ve adres Gomez

Şenol Hoca’nın taktik tahtasına göre savunma güvenliği ön planda tutulacak ve orta sahadan başlayacak bir hızlı hücum devreye girecek. Ana kumanda Oğuzhan ve Sosa… Yardımcı güçler ve kanatlardan indirecek isimler ise Olcay Şahan ile Ricardo Quaresma… Tabii ki postacıların adrese teslim edeceği kişi ise ileride son vuruşu yapacak olan Mario Gomez… Üstün Alman teknolojisi ceza sahası içinde devreye girecek, rakibi Galatasaray’ın sigortasını attıracak. Savunma bazında ise altı çizilen isimler Sneijder, Yasin ve Selçuk… Tecrübeli teknik adam Aslan’ın en önemli hücum isimleri olan üç isim konusunda defansı ve orta alanı uyarıp “Boş alan bırakmayın ve şut attırmayın” diyor.

"Orada olacağım"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, derbide takımını yalnız bırakmayacak. Orman "Başkan olduğumdan beri her derbiye gittim, pazar akşamı da yine Türk Telekom Arena'da olacağım. Bizim bu güne kadar diğer camialarla çok büyük polemiklerimiz, kavgalarımız olmadı ve olmayacaktır da. Biz tarihi rakiplerimiz ile mücadelelerimizi hep belli bir duruş içinde yapıyoruz ve bunu bir gelenek halinde sürdürüyoruz. Büyük bir derbi maçı... Kazanmak istiyoruz ve rakibimize saygı duyuyoruz" dedi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...