Gomez'den maç sonu değerlendirme

Gomez'den maç sonu değerlendirme

SPOR Haberleri

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasının derbi mücadelesinde deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 yenen Beşiktaş'ın Alman golcüsü Mario Gomez, çok önemli ve belirleyici bir maç oynadıklarını söyledi.

Derbide takımının tek golünü kaydeden Gomez, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, maçın öneminin herkes tarafından bilindiğini ve ilk yarıdaki oyunun kendisini şok ettiğini dile getirdi. Gomez, üzerilerinde büyük bir baskı olduğunu belirterek, "Maç çok önemli ve çok belirleyiciydi. Deyim yerindeyse ilk yarıdaki oyunumuz beni şok etti. Tırnak içerisinde 'küçük bir takım' gibi oynadık. Savunmayı ve hücumu birlikte yapamadık. Takım halinde oynayamadık ama ikinci yarıda bütün yanlışlarımızı değiştirdik. Hücum etmeye başladık. Hem savunmada hem de hücumda oyunun iki yönünde de birlikte hareket ettik ve takım halinde oynadık. Şunu gördük ki biz ancak böyle oynadığımız zaman bir şeyleri başarabiliyoruz. Umuyorum ki kalan 2 maçta da bu yaklaşımı gösteririz. Çünkü ancak bu şekilde hedefe yürüyebiliriz." diye konuştu.
Mutlu olduklarını ama henüz hiçbir şeyin bitmediğini belirten Alman futbolcu, Fenerbahçe'nin kalan üç maç için çok güçlü bir şekilde mücadele edeceğini vurguladı.
Kalan iki maçı da kazanarak hedefe yürümek istediklerini anlatan Gomez, şunları kaydetti:
"İkinci yarıda yaklaşımımız tamamen değişti. Galatasaray'ın hakkını teslim etmek lazım ilk yarıda çok koştular. Çılgınca koştular. Deyimi yerindeyse aslanlar gibi koşmaya çalıştılar. Maksimum düzeyde oynadılar. Biz iyi ve bütün halinde oynayamadık. Devre arasında 'maç 0-0 yeniden başlayacak ve bir şansımız daha var her şeyi yoluna koyalım' dedik. Ancak takım halinde savunma ve hücum yaparsak bunun altından kalkabileceğimizi konuştuk. Zaten ikinci yarının ilk 10 dakikasındaki oyun, ne kadar istekli olduğumuzu ve yaklaşımımızın ne kadar değiştiğini gösterdi. Galatasaray ikinci yarıda sadece bir fırsat yakaladı. Tolga orada çok önemli bir kurtarış yaptı. Futbol bazen böyledir ve bu detaylar belirler. Bugünde böyle bir oyun oldu."
Beşiktaşlı futbolcu İsmail Köybaşı ise Galatasaray'ın ilk yarıda kendilerinden daha üstün olduğunu vurgulayarak, "İkinci yarıya çok iyi başladığımızı düşünüyorum. İlk 10, 15 dakika gerçekten yakaladığımız net fırsatlar vardı. Belki onları gole çevirebilseydik çok daha farklı bir oyun ortaya çıkabilirdi. Bugün bizim için derbiden de öte bir maçtı. Ligin sonuna yaklaşılıyor ve rakibin konumu ne olursa olsun sonuçta büyük yıldızları olan bir takım. Galip geldiğimiz için mutluyuz. Taraftarımıza, camiamıza, başkanlarımıza ve herkese armağan ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Beşiktaş'ın milli futbolcularından Oğuzhan Özyakup da maça gergin başladıklarını söyledi.
Galatasaray'ın kendilerine yeterince alan verdiğini ama kendilerinin çok fazla pas hatası yaptığını kaydeden Oğuzhan, "Açık konuşmak gerekirse Galatasaray'ın orta bölgede çok alan verdiğini gördük. Çok basit pas hataları yaptık ama aksine ikinci yarıya inanılmaz iyi başladık. Net pozisyonlara da girdik ama golü bulamadık. Maçın hakimi ikinci yarı bizdik. Gol atacağımızı maçın içerisinde hissettik zaten. Burada 3 puan almak moral için çok önemliydi. Şimdi önemli olan Osmanlı maçı." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...