Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye tarihi göndermede

Düzenleyen:
Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye tarihi göndermede

SPOR Haberleri

Trabzonspor başkanı Muharrem Usta, "Biz avearjla kümeden kurtulanları gördük" diyerek 1980-1981 sezonunda averajla son anda ligde kalan Fenerbahçe'ye gönderme yaptı.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi'nde üniversite öğrencileriyle panelde buluştu. Başkan Usta, panel sonrası yaptığı açıklamada Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'a göndermede bulunarak çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

HOCA KONUSUNA DEĞİNDİ

Önümüzdeki sezon için hoca arayışları hakkında bilgi veren Başkan Usta, "Bu yaz dönemi yeniden yapılanma için kritik bir dönem. Onun için artık hoca konusunda karar vermemiz gerekiyor. Belki bu hafta ya da önümüzdeki hafta başında bu konuyu bir karara bağlayacağız. Yabancı ve yerli konusunda ise henüz karar vermedik dediğim gibi kararını vereceğiz iki üç gün içerisinde." diye konuştu.

ÇAYKUR RİZESPOR GALİBİYETİ

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında dün Çaykur Rizespor'u 6-0 yendikleri maçta forma giyen gençlere dikkat çeken Muharrem Usta, "Dün gençlerin daha ağırlıklı olduğu bir takımla oynanıldı. Trabzonspor'un gençlerle kombine bir takım olmasına hep inandım. Dün o anlamda mutlu olduğumuz bir tablo ortaya çıkmış oldu." dedi.

"SEYİRCİSİZ DAHA AZ STRESLE OYNADI OYUNCULAR"

Cezası nedeniyle seyircisiz oynanan dünkü maçta futbolcuların daha rahat oynadığının hatırlatılması üzerine ise Başkan Usta, camianın bir karar vermesi gerektiğine dikkat çekerek şu yorumu yaptı:

"Trabzonspor camiası olarak bizim artık şuna karar vermemiz gerekiyor. Taraftar mı olacağız seyirci mi? Trabzonspor taraftar istiyor. İyi günde de kötü günde de arkasında duracağı bir taraftar grubuna ihtiyacı var. Çünkü ben oyunculara dün baktığımda şunu gördüm. İçlerinden 'oh be rahat bir ortamda top oynuyoruz' dediklerini hisseder gibi oldu. Ama bizim o ortamı onlara sağlamamız lazım. Çünkü kötü günde taraftar takımının arkasında durabilmesini başarmalı. Çünkü oyuncular genç insanlardır, tepki ile karşılaşınca ister istemez ondan etkileniyorlar. Bir de takım kötü gidince, onun stresini düşündüğünüzde iş daha da sarpa sarıyor. O yüzden ben dün takımın rahat bir ortamda top oynadığını düşünüyorum."

"AVERAJLA KÜMEDEN KURTULANLARI GÖRDÜK, YA DA SON ANDA KÜMEDE KALANLARI GÖRDÜK"

Başkan Usta, 'taraftar mı? Seyirci mi? cümlesine tekrar vurgu yaparak, taraftar kelimesinin artık içinin tamamen doldurulması gerektiğini söyledi.

Trabzonspor'un o zamanki adıyla 1. Lig'de şampiyonluklar yaşadığı dönemlerde Beşiktaş'ın ve Galatasaray'ın (1975-76 ve 1979-80) son anda 2 puanla ligde kaldığına, Fenerbahçe'nin ise averajla (1980-81) ligde kaldığına gönderme yapan Başkan Usta şöyle devam etti:

"Bu iki kelimeyi tartışmamız gerekiyor. Taraftar mı? Seyirci mi? Bu bütün kulüpler için geçerli. Bu taraftar kelimesinin içini sıkı sıkıya doldurmalıyız. Hele hele bizim açımızdan önemli, yeni stat geliyor. Yeni statla yeni bir yolculuğa çıkarken, bizim inanılmaz bir taraftara ihtiyacımız var ve o taraftarı da tanımlıyorum. Kötü gününde iyi gününde takımının arkasında duracak bir taraftar. Başarmak böyle bir şey, bu zor bir yolculuk.

Her takım stresli dönemler yaşayabilir. Türkiye'de biz her büyük kulübün çeşitli dönemlerde neler yaşadığını gördük. Biz avearjla kümeden kurtulanları gördük, ya da son anda kümede kalanları gördük. Bunu Trabzonspor da yaşayabilir, başka takımlarda yaşayabilir, zor dönemleri. Ama aslolan yeniden ayağa kalkmasını bilmek. Orada da taraftarının güçlü olduğu kulüplerin başarıya gitmemesinin mümkün olmadığını düşünüyorum. (6-0 kazanılan Çaykur Rizespor maçını kast ederek) Dün takım daha stressiz bir ortamda daha rahat oynadı, ben onu gördüm."

"TRANSFERLERE SADECE HOCA KARAR VERMEYECEK"

Transfer planlaması için ise Başkan Muharrem Usta, "Bir kulübün oyuncuya dayalı ya da teknik direktöre dayalı hayatını sürdürmesi yapabileceği en büyük hatadır." diyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Trabzonspor bunu bir defa yapmadı. Son yıllarda defalarca yaptı. Yeni bir hoca, yeni bir oyuncu gurubu ve onlarla başarı yakalanacak diye. Hayır, bu son derece yanlış bir felsefedir. Biz şuanda yönetim olarak şunun peşindeyiz; Trabzonspor'un bir oyun planı, bir felsefesi ve bölgelerine göre sağlam oyuncuları var mı yok musunu analiz ettiği bir yapıya ihtiyacı var. Biz bunu analiz ettik. Gelecek olan hocayla beraber bunu tabii ki tekrar masaya yatıracağız; ama buna karar verecek olan sadece asla ve asla hoca olmayacak. Buna kulüp karar verecek. Bu kararı verirken hocasıyla da bunu tartışır, başka yerlerle de tartışır. Bu yaz önemli bir hareketlik göreceğiz." dedi.

Başkan Muharrem Usta, Trabzonspor ve Trabzonspor taraftarı için önemli olanın da iyi bir görüntü verebilen, hoş bir futbol sergileyen, koşan ve atletik bir takımın olmasının gerektiğini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...