Sezon sonunda 12 futbolcuyla yollar ayrılacak

Düzenleyen:
Sezon sonunda 12 futbolcuyla yollar ayrılacak

SPOR Haberleri

Büyük umutlarla kurduğu kadroyla hayal kırıklığı yaşayan Fenerbahçe, yeni sezonda sil baştan yapacak. Sarı-lacivertliler, bir kez daha transfer için 50 milyon avro harcayacak

Sezona yaklaşık 50 milyon avroluk transfer harcamasıyla başlayan Fenerbahçe'yi yeni dönemde çok daha zorlu bir süreç bekliyor. Sportif alanda yaşanan başarısızlık, sözleşmesi biten oyuncular, kadroda düşünülmeyen isimler ve ayrılmak isteyenler nedeniyle önemli bir revizyon yapmak zorunda kalacak olan sarı-lacivertliler, nakit sıkıntısının yaşandığı günlerde mali açıdan ağır bir yükün altına girecek. Lejyonerlerden sözleşmeleri biten Alves, Meireles, Kadlec, Markovic, Fabiano ve Ba kulüpten ayrılırken, mukaveleleri devam eden Robin van Persie, Luis Nami ve Diego Ribas'la da yollar ayrılacak. Yerlilerden Caner'in ardından Mehmet Topuz ve Serdar Kesimal da Fenerbahçe'ye veda edecek. Özetle tam 12 futbolcu kulübe veda edecek.
En az 9 yeni transfer
Bu şartlarda elinde genç yetenekler Erten, Uygar ve Ramazan dahil olmak üzere 15 oyuncu kalacak Fenerbahçe'nin kadrosu, kiralık sözleşmeleri sona eren Emenike, Stoch ve Salih Uçan'ın dönüşüyle 18'e yükselecek. Ancak ne Stoch ne de Emenike kadroda düşünülmediği için asıl rakam 16 olacak. Yeni sezon için en az 25 kişilik kadro planlandığı göz önünde bulundurulursa, Fenerbahçe'nin en az 9 transfer yapması gerekecek. Kaleye, sol beke ve oyun kurucu mevkiine bir oyuncu almak zorunda kalacak sarı-lacivertlilerin, 2 kanat, 2 de forvete ihtiyacı olacak. Ancak en çok transfer Kadlec'in yalnız kaldığı stoper mevkisine olacak. Bu bölge için 3 oyuncu alınacak. Tüm bunlar da en azından 50 milyon avroluk bir harcama demek. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...