Alanyaspor kısıtlı imkanlara rağmen tarih yazdı

Düzenleyen:
Alanyaspor kısıtlı imkanlara rağmen tarih yazdı

SPOR Haberleri

Akdeniz ekibinin bütün oyuncularının toplam piyasa değeri Fenerbahçeli Nani'den az... Üstelik 7 kiralık futbolcunun katkılarıyla Süper Lig'e yükseldiler.

Murad TAMER

Multigroup Alanyaspor 68 yıllık tarihinde ilk defa Süper Lig'e yükselmenin coşkusunu yaşıyor. PTT 1. Lig play off finalinde Adana Demirspor'u normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten maçta penaltı atışları sonucunda 3-1 mağlup eden turuncu-yeşilliler oldukça kısıtlı imkânlara rağmen başarıya ulaştı. Toplam değeri 13.9 milyon avro olan Alanyaspor'da piyasası en yüksek olan oyuncu ise 2.5 milyon avro ile Antalyaspor'dan kiralanan Emre Akbaba. Bu sezon hayal kırıklığı yaşatan Fenerbahçeli Luis Nani 15 milyon avroluk değeriyle Alanyaspor'u tek başına geçti. Aynı zamanda Lazar Markovic, Fernando Muslera ve Gökhan Töre de Süper Lig'in yeni takımının oyuncularının toplamından değerli gözüküyor. 

Sneijder'le değeri eşit!

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder ise Alanyaspor'la denk piyasa değerine sahip. Sezon başında hiç şans tanılmayan Alanyaspor'un bu başarısına kadrosundaki 7 kiralık isim katkı verdi. Yani oyuncu satın alacak bütçesi olmayan ve kiralama yöntemini tercih etmek zorunda kalan Alanyaspor son derece zor şartlara rağmen yine de Süper Lig'e yükselme gibi bir başarıya imza atarak tam anlamıyla destan yazmış oldu. Alanyalı Dr. Ali Nazım Köseoğlu ve bir grup genç tarafından 1948 yılında 'Alanya Kalespor' adıyla kurulan Multigroup Alanyaspor, 1984-1985 sezonunda kriterleri uygun bulunarak 3'üncü Lig'e alınmış ve turuncu-yeşillilerin profesyonel liglerdeki macerası da başlamıştı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...