Köklü kulüp kapanmanın eşiğinde

Düzenleyen:
Köklü kulüp kapanmanın eşiğinde

SPOR Haberleri

İtalyan Fiorentina kulübü ile kardeş takım olarak anılan ve 2011-2012 ve 2012-2013 sezonunda Süper Lig'de mücadele eden, 49 yıllık Orduspor kulübü maddi sıkıntılar nedeniyle kapanmanın eşiğine geldi.

Tarihinde 26 yıl aradan sonra 2011-2012 sezonunda Spor Toto Süper Lig'de yer alan ve o sezondan itibaren 5 yıllık süreçte Avrupa kupalarına katılmayı hedefleyen Orduspor'da sorunlar devam ediyor.

Spor Toto 2. Lig'de bitime 4 hafta kala 3. Lig'e düşmesi kesinleşen mor beyazlı kulübün kapatılması gündeme geldi.

"GELİŞMELER BİZİ KAYGILANDIRIYOR"

Orduspor Kulübü Başkanı Yapar Pamuk, yaptığı açıklamada, tarihi başarılarla dolu Orduspor'un son günlerde kapatılmasının sıklıkla gündeme geldiğini belirterek, "Bunun sürekli dillendirilmesi bizleri son derece üzmüştür. Bazı kesimler kulübün kapatılmasını isterken bazıları da kulübün yaşaması adına devam etmesini istiyor. Şu anda şehrin ikiye bölündüğünü görüyoruz. Maalesef gelişmeler bizi derinden kaygılandırıyor." dedi.

"MAALESEF ORDUSPOR'UN KAPATILMASI GÜNDEMDE"

Orduspor'un çok kötü günler geçirdiğinin doğru olduğunu, yaklaşık 80 milyon lira da borcu bulunduğunu ifade eden Pamuk, "Bugün maalesef Orduspor kapatılması gündemde, ancak hiçbir mücadele vermeden bu kulübün kapatılmasını doğru bulmuyorum. Bizim önceliğimiz kulübü kapatmak değil yaşatmak olmalıdır. Bunun için de el birliğiyle çalışmamız gerekiyor." diye konuştu.

"ZAMAN HER ŞEYİ GÖSTERECEK"

Kulübün kapatılması yönündeki tartışmaların özellikle sosyal medya üzerine devam ettiğini vurgulayan Pamuk, "Zaman her şeyi gösterecek. İnşallah bu kulüp kapanmaz. Bunun kararını da sadece ve sadece taraftar verecek. Ancak ortada çok ciddi borç olduğu gerçeği var. Bu borcun üstesinden nasıl gelinir bilemiyorum. Bizim camia olarak bu borca odaklanarak bunun çözümünü bulmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Pamuk, Orduspor'un önünde kongre sürecinin olduğunu, henüz aday olmadığını, eğer aday çıkmaması durumunda kapatılma tartışmalarının daha da artacağını sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...