Korkunç şüphe

Düzenleyen:
Korkunç şüphe

SPOR Haberleri

İrlanda karşısına yedeklerle çıkarak Türkiye'yi yakan İtalya hakkındaki bu yorum çok konuşulur: İrlanda ile anlaşmış gibiydi

Gruptan çıkmayı oynadığı Belçika ve İsveç maçlarını kazanarak garantileyen İtalya'nın yedek ağırlıklı kadroyla çıktığı son İrlanda Cumhuriyeti maçındaki performansı, İtalyan basını tarafından eleştirildi. La Gazzetta dello Sport, maça yedekleri süren Teknik Direktör Antonio Conte ve takıma yaylım ateşinde bulundu. “İtalya’yı bize geri verin” manşetiyle okuyucularına ulaşan gazete, “İtalya’nın yedekleri ne kadar da kötü. Sahada soluk bir İtalya vardı. İrlanda’nın insafına kaldık” ifadelerini kullanarak, gök mavililer ve Conte’nin performansına 10 üzerinden 5’er puan verdi. Gazetedeki bir analiz yazısında, İtalya ve İrlanda’nın anlaşmış gibi olduğu öne sürüldü. Gazete, maçta hiçbir İtalyan oyuncunun futbol oynamadığını, kabul edilemez hatalar yaparak, hepsinin pasif İrlanda tarzına ayak uydurduğunu da ekledi ve bunun gök mavililerin karakterine hiç de uymadığını ifade etti.
İtalyanların Terim'e ihaneti
EURO 2016’da İtalya’nın İrlanda’ya yenilmesi ve bu sonuçla Türkiye’nin elenmesi Çizme basınında geniş yer buldu. La Gazzetta dello Sport, “Terim elendi, bir defa daha İtalya’nın ihanetine uğradı” başlığıyla bir haber verdi.Fatih Terim’in başkanları ile anlaşamadığı Fiorentina ve Milan takımlarından kovulduğu hatırlatılarak, “Bizim yenilgimiz onu Avrupa’dan etti" diye yazdı. Terim’in "İtalya hep kalbimde" açıklamaları yaptığı belirtilen yaklaşık yarım sayfalık haberde, "Belki artık böyle olmayacak" denildi. Fatih Terim 2-0 kazanılan Çek Cumhuriyeti maçı sonrasında İtalyan gazetecilerin soruları üzerine, "İrlanda maçında sizin takımı tutacağım, ancak buna ihtiyacınız olmayacak, çünkü zaten güçlü bir takımsınız" demişti. Ancak İmparator bir defa daha İtalya tarafından yalnız bırakıldı.
İtalya kuralı çiğnedi
İtalya Milli Takımı'nın İrlanda Cumhuriyeti'ne yenildiği maça bir önceki maçtan 9 farklı oyuncu ile çıkması ceza tartışmalarını beraberinde getirdi. UEFA'nın EURO2016 kural kitapçığının 5. maddesinin a fıkrasında, "Her takım, elenmesi kesinleşene kadar en güçlü olduğu kadro ile sahaya çıkar" maddesi bu tartışmaları ateşleyen nokta oldu. İtalya'nın da İsveç maçına göre Andrea Barzagli ve Leonardo Bonucci dışında bütün kadrosunu değiştirmesiyle gözler UEFA'ya çevrildi. Conte ise ceza sınırındaki 6 oyuncu ve bir sonraki turu düşünerek yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkacaklarını maçtan önce açıklamıştı. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...