HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

58 yıl sonra bir ilk! Türk hakem tarihe geçti...

Düzenleyen: /
58 yıl sonra bir ilk! Türk hakem tarihe geçti...
Soner Sivri, Wimbledon Tenis Turnuvası, Tenis, Türk Hakem, Haber

SPOR Haberleri

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda 58 yıl aradan sonra ilk kez kule hakemliği görevi bir Türk hakeme verildi. Soner Sivri, turnuvada iki maçta görev aldı.

Dünyanın en prestijli tenis turnuvası Wimbledon'da bu yıl Türk tenis tarihine geçecek bir ilk yaşandı. Wimbledon tarihinde 58 yıl aradan sonra ilk kez bir Türk hakeme kule hakemliği görevi verildi. Yıllardır Wimbledon'da çizgi hakemi olarak görev yapan, turnuvanın en kıdemli Türk hakemi Soner Sivri, kule hakemi olarak iki maç yönetti.

4 TÜRK HAKEM GÖREV YAPIYOR

Bu yıl 130'uncusu gerçekleştirilen Wimbledon'da ana tabloda 4 Türk hakem görev yapıyor. Türkiye'yi ve Türk tenisini en iyi şekilde temsil eden hakemler, karşılaşmalarda uzun yıllardır sadece çizgi hakemi olarak görev alıyor. Wimbledon kurallarının çok katı olduğunu ifade eden Sivri, kule hakemi olarak daha çok İngiliz hakemlerin görev aldığını söyledi.

"İNGİLTERE DIŞINDAKİ HAKEMLERE KULE HAKEMLİĞİ VERMİYORLAR"

Wimbledon'da Doğan Haber Ajansı'ndan Aynur Tattersall'un sorularını yanıtlayan Sivri, Türk tenisinin çok ilerlediğini ifade ederek, Türk hakemlerinin uluslararası turnuvalarda daha fazla görev almaya başladığını, özellikle Wimbledon'daki bu gelişmenin gurur verici olduğunu söyledi. Wimbledon'da kule hakemi olarak görev yapmanın en büyük hayali olduğunu söyleyen Sivri, "Hakemlikte hiç olmadığım kadar heyecanlı ve mutluyum. En büyük hayalimdi.

İngiltere dışındaki hakemlere kule hakemliğini çok kolay vermiyorlar. Kule hakemliğinde tüm maçı siz kontrol ediyorsunuz. Çizgi hakemlerinin en büyük motivasyonu bir gün kule hakemliği yapmaktır" dedi. Turnuvada görevli diğer hakemler de Sivri'nin bu göreve layık görülmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Sivri'nin Türkiye'nin gururu olduğunu söylediler. Bir başka kıdemli Türk hakem Ahmet Erkan Tarhan, Sivri'nin hakemlik yaptığı karşılaşmayı izlediğini ve büyük gurur duyduğunu ifade ederek, kendisinin de hedefinin bir gün merkez kortta çizgi hakemi olarak görev yapmak olduğunu söyledi.

İLK TÜRK KULE HAKEMİ ENES TALAY'DI

Wimbledon tarihinde Türkiye'nin gururu olan ilk Türk hakem ise 1958 yılında görev yapan Enes Talay'dı. O dönemde 56 hakem içinden seçilerek Wimbledon'a gönderilen Talay, Hindistanlı Kumar ve Avusturyalı Salke'nin maçında hakemlik yapmıştı. Turnuva boyunca tek bir hata yapmadığı için büyük takdir toplayan Talay, Türk tenisinde Wimbledon'da görev yapan ilk Türk hakem olarak tarihe geçmişti. Şimdi ikinci hakem olarak Soner Sivri de aynı gururu taşıyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...