Gözyaşı, zafer, gurur

Düzenleyen:
Gözyaşı, zafer, gurur

SPOR Haberleri

"Allah'tan hep bir fırsat daha istedim" diyen Ronaldo, 2004'te genç bir çocukken kaçırdığı kupayı 2016'da takımın kaptanı olarak havaya kaldırdı.

1 ay boyunca süren Avrupa Futbol Şampiyonası macerası Portekiz'in ev sahibi Fransa'yı uzatmalarda 1-0 yenip kupaya uzanmasıyla noktalandı. Ancak bütün dünya Portekiz'in şampiyonluğundan çok, sakatlanarak 25. dakikada ağlayarak oyundan çıkan Cristiano Ronaldo'nun şampiyonluk sonrası bu defa sevinç gözyaşlarına boğulmasını konuştu. Dünyanın en iyi iki futbolcusundan biri olarak gösterilen, kulüpler düzeyinde ve şahsi olarak erişmediği bir başarısı kalmayan Ronaldo'nun tek eksiği vardı; o da milli forma altında bir kupa kaldırmak… Cristiano Ronaldo, 19 yaşında 'en genç finalist' olarak EURO 2004'te kupayı Yunanistan'a kaptırdığında gözyaşlarına boğulmuş ve o günden bu yana hep bu şampiyonluğun hayalini kurmuştu. 

GÖZYAŞLARI YÜREKLERİ BURKTU

Grup maçlarına iyi başlayamasa da Portekiz 12 yıl aradan sonra bir kere daha finale çıkma başarısını göstermişti. Ronaldo bu defa fırsatı kaçırmak istemiyordu ama Payet'in yandan bir darbesi daha maçın başında onu aksatmaya başlamıştı. Kenara geldi, tedavi oldu, bütün acısına rağmen sahada kalmaya çalıştı ancak aldığı darbe ayakta daha fazla durmasına müsaade etmiyordu. 5-6 dakika daha sahada durabilen Ronaldo, 25. dakikada sedyeyle saha kenarına alınırken, gözlerinden akan yaşlar taraflı tarafsız bütün futbolseverlerin yüreğini burkuyordu. Ancak normal süresi golsüz biten maçın uzatmalarında Portekiz, Eder ile golü bulduğunda havalara uçan ve bu defa sevinç gözyaşları döken de yine Cristiano Ronaldo'ydu. 

"BU KUPA GÖÇMENLERE ARMAĞAN"

"2004'te şampiyonluğu kaçırdığımızda çok gençtim. Allah'tan hep bir şans daha istedim" diyerek duygularını anlatmaya başlayan Ronaldo, "Benim için ve Portekiz için unutulmaz bir an. Hep Portekiz tarihinde büyük bir başarı diledim. Sakatlığımdan dolayı çok üzüldüm. Ama takım arkadaşlarıma saha kenarından hep yardımcı olmaya çalıştım. Teknik direktörümüzün müthiş stratejisiyle Fransa'yı kendi evinde yendik. Kariyerimin en büyük başarılarından biri. Bu müthiş takımda yer alan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu kupa bütün Portekizliler, bütün göçmenler ve bize inanan herkes için. Çok mutlu ve gururluyum. Kulüp düzeyinde her şeyi kazanmıştım, tek eksiğim milli takımla kazanmaktı, o da sonunda oldu" diye konuştu.

ŞAMPİYONA MÜTEVAZİ PRİM

EURO 2016 şampiyonu olan Portekiz, federasyonun söz verdiği üzere 275’er bin avro prim alacak. Favori ülkeler arasında en az şampiyonluk primi alacak takımların başında gelen Portekiz’de futbolcular, turnuvaya katılım primi almazken, şampiyonluğun teşekkürü olarak sadece 275 bin avro ile ödüllendirilecek. Türk Milli Takımı’nda yer alan oyuncular ise sadece turnuvaya katılım primi olarak 500’er bin avro para almıştı. Ay-yıldızlı futbolculara EURO 2016 dönüşünde 150'şer bin avro daha dağıtılmış ve böylelikle toplam prim 650'şer bin avroya ulaşmıştı.

Portekiz’in UEFA’dan alacağı para ise şöyle:

Şampiyonluk: 8 milyon avro 
Yarı Final: 4 milyon avro 
Çeyrek Final: 2,5 milyon avro 
Son 16 Turu: 1,5 milyon avro 
Grup Aşaması: 1,5 milyon avro (3 beraberlik)
Katılım Bedeli: 8 milyon avro 
TOPLAM: 25,5 milyon avro

PORTEKİZ BAĞRINA BASTI 

Şampiyon Portekiz, ülkede krallar gibi karşılandı. Kupayla Lizbon’a inen oyuncular taraftarları sokağa döktü. Portekizliler, sabahlara kadar caddelerde tur atıp, tezahüratlar yaptı. 

SANTOS: BÜYÜK İŞ BAŞARDIK

Portekiz'in başında Avrupa şampiyonluğuna uzanan teknik direktör Fernando Santos, "Allah’a çok şükür bunu başardık. Büyük iş yaptık. Aileme, eşime, torunlarıma, herkese armağan ediyorum. Portekiz’in geleceği çok parlak” dedi. 

KENARDA DURAMADI

Ronaldo, sakatlanıp çıktıktan sonra saha kenarında yerinde duramadı. Hocası Fernando Santos'la birlikte adeta takımını yöneten Ronaldo, saha kenarından arkadaşlarına bir teknik direktör gibi direktifler verdi. 120 dakika bitene kadar yerinde durmayan Ronaldo, son düdüğün çalmasından sonra ise adeta çılgına döndü ve sevinç gözyaşlarına boğuldu. 

QUARESMA 2016

Sezon başında Beşiktaş'a gelen ve ikinci defa siyah-beyazlı formayı giyen Quaresma, kariyerinin en başarılı sezonunu geride bıraktı. Beşiktaş forması altında dikkat çeken bir performans sergileyen Quaresma, siyah-beyazlılarla lig şampiyonluğu yaşadı. 

Sezonun bitimiyle soluğu Portekiz kampında alan tecrübeli yıldız, EUR0 2016’da da kupayı havaya kaldırdı. Quaresma Hırvatistan ile yapılan son 16 turu maçının 117. dakikasında attığı golle takımının 1-0 galip gelmesini sağlarken, Polonya ile yapılan ve penaltılara kalan maçta da son penaltıyı gole çevirerek Portekiz'in yarı finale kalmasında başrol oynadı. Beşiktaş Kulübü de resmi siteden Quaresma ve Portekiz için tebrik mesajı yayınladı. 

GÜMÜŞ AYAKKABIYI NANİ'YE VERDİ

EURO 2016'da 3 gol atıp 2 de asist yapan Cristiano Ronaldo, gol krallığı tacını ve altın ayakkabıyı kaçırsa da gümüş ayakkabıyla ödüllendirildi. Ancak mütevazı oyuncu, "Benden daha çok hak etti" diyerek bu ödülü kendisi gibi 3 gol atıp 1 asist yapan takım arkadaşı Luis Nani'ye hediye etti. 

KAHRAMAN EDER

Uzatma bölümünde Fransa’ya attığı golle Portekiz’in Avrupa Şampiyonluğu’nda büyük pay sahibi olan Eder, “Bu sevincin, bu mutluluğun tarifi yok” dedi. Kupa şampiyonluğunun bütün maddi gelirlerden üstün olduğunu söyleyen Eder, “Bunun değeri ölçülemez. Oyuna girerken Ronaldo bana ‘Gol atacağına inanıyorum’ dedi. Bana güç verdi. Gol için takım olarak çok çalıştık. Bu şampiyonluğu kesinlikle hak ediyoruz” dedi. 

BAHÇELİEVLER'DEN AVRUPA'NIN ZİRVESİNE

EURO 2016'da oynadığı futbolla göz dolduran Renato Sanches, kariyer basamaklarını hızla çıkarak Avrupa futbolunun parlayan yıldızları arasına girmeyi başardı. Portekiz'in şampiyonluğuyla sona eren turnuvanın ''Genç Futbolcusu'' seçilen 18 yaşındaki orta saha oyuncusu, hızlı yükselişini sadece sekiz ay içerisinde gerçekleştirdi. Benfica formasıyla Portekiz Ligi'ndeki ilk maçına ekim ayında çıkan Sanches, A Takım'a yükselmeden önce Genç Takım'la oynadığı son maçını Bahçelievler İl Özel İdare Stadı'nda Galatasaray'a karşı oynadı. UEFA Gençlik Ligi'nde 21 Ekim 2016 tarihinde Galatasaray ve Benfica U-19 takımları arasında oynanan ve 11-1 Portekiz temsilcisinin üstünlüğüyle sona eren karşılaşmada Renato Sanches 90 dakika forma giymiş ve 1 de gol atmıştı. 

35 MİLYON AVROYA BAYERN'DE

Renato Sanches, bu maçtaki etkileyici oyunun ardından 9 gün sonra oynanan Benfica-Tondela maçında Portekiz Ligi'nde ilk defa forma giydi. Kasım ayında Benfica ile 2021'e kadar yeni sözleşme imzalayan Sanches, Portekiz Milli Takımı formasını ilk defa 25 Mart 2016'da oynanan Portekiz-Bulgaristan maçında giydi. Bundan iki ay sonra ise Alman devi Bayern Münih'e 35 milyon avro karşılığında transfer olan 18 yaşındaki futbolcu, EURO 2016'da gösterdiği performansla önümüzdeki yıllarda adından sıkça söz ettireceğini ispatladı. Sanches, 18 yaş 328 gün ile Avrupa Şampiyonası tarihinde final maçında forma giyen en genç futbolcu oldu. Sanches, rekoru EURO 2004'te 19 yaş 150 günlükken Yunanistan'a karşı oynayan vatandaşı Cristiano Ronaldo'nun elinden aldı.

DESCHAMPS HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIKLARINI SÖYLEDİ

Kendi evinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda finale kadar gelen ancak kupayı uzatmalarda yediği gol sonrası Portekiz'e kaptıran Fransa'da büyük üzüntü hakim. Oyuncu olarak kazandığı kupayı teknik direktör olarak kaybeden Didier Deschamps, "Bu mağlubiyet çok acı. Büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz" diye özetledi. Görevine devam edip etmeyeceği yönündeki sorulara karşılık, "Önceden planladığımız gibi görevde kalacağım" diyen Deschamps, "Benim ve oyuncularımın bu mağlubiyeti hazmetmek için zamana ihtiyacımız var" dedi. 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...