Trabzon'da mini olimpiyat

Düzenleyen:
Trabzon'da mini olimpiyat

SPOR Haberleri

Turnuvada 250'si Türkiye'den olmak üzere 2 bin 500 sporcu yarışacak

Trabzon'da, 250'si Türkiye'den olmak üzere 40 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katıldığı ve dünyanın en önemli üçüncü spor organizasyonu olan Okul Sporları Olimpiyatları (Gymnasiade 2016), törenle başladı. Hayri Gür Spor Salonu'ndaki açılış törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak başta olmak üzere çok sayıda davetli ve çeşitli ülkelerden sporcularla vatandaşlar katıldı. Etkinlikte, halk oyunları ekipleri ile Samsun Kapoera Akademisi üyeleri gösteri yaptı. Kum saati gösterisi de sunulan tören öncesi Gymnasiade 2016'nın maskotu olan "Pars" kıyafetli çalışanlar ile gençler kolbastı gösterisi sundu. Trabzon'daki 10 farklı tesiste ilk gün müsabakalarıyla başlayan olimpiyatlar, 18 Temmuz'da sona erecek.

Madalya yağdı

Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nın ilk günündeki güreş müsabakalarında sporcularımız altın madalyaya adeta doydu. Kızlarda 44 kiloda Funda Tükenmez, 48'de Aynur Erge, 51'de Nur Çınar, 59'da Şule Kabak, 63'te Kadriye Aksoy,  67'de Merve Pul, 72 Ayşegül Özbeğe şampiyon olurken, 55'te Cansu Aksoy gümüş madalya elde etti. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...