Terim: Milletten özür dilesinler

Düzenleyen:
Terim: Milletten özür dilesinler

SPOR Haberleri

Verdiğim kararın bedeli neyse ödemeye hazırım... Bu formayı taşıma şerefine hazır ve istekli olan giyer... Hepimizden değerli olan şey göğsümüzdeki ay-yıldızdır... Hata bana karşı değil Türk halkına karşı yapıldı...

Rusya ve Hırvatistan maçları için kadroyu açıkladığında futbol çevreleri şoke olmuştu. Arda Turan başta olmak üzere Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Hakan Balta, Caner Erkin ve Gökhan Gönül gibi 6 on bir oyuncusu artık yoktu... Öyle ki Arda’nın yokluğuna İspanya ve Alman basını bile şaşkındı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim herkesin aklında ‘sebep ne?’ sorusunun olduğunu biliyordu. Fatih Hoca o bilinen ustalığıyla etti sözlerini. Direkt suçlamadı ve bunu yapmayacağını da açıkça söyledi. Ama öyle cümleler kurdu ki özellikle Arda Turan’ı kadroya almama kararının EURO 2016’da yaşanan prim skandalıyla ilgili olduğunu aslında belli etti.

Sebebi ilkemiz...

Fatih Terim, “Bu kararı ben verdim ve bedeli neyse ödemeye hazırım. Bu karar kişisel değil ilkeseldir” vurgusu yaparken, “Bazen tam açıklığıyla anlatamıyorsunuz. Futbolcular sadece kendilerini değil Türk halkını da temsil ettiklerini düşünmeliler. Benden isimlere girmemi istemeyin. Arkadan dolaşmam. Benim tarzım değil. Bu kararın sebebini açıklamak zorunda değilim. Siz benden iyi biliyorsunuz. Milli Takım kapısı kendini bu formayı taşıma şerefine hazır ve istekli olan, saha içinde ve dışında yakışır olmayı yol edinen her oyuncuya açıktır. Sadece bugün değil yarın da açık olmaya devam edecektir. Benim ile veya bensiz” şeklinde konuştu. 

 

Özür dilemek istiyorlar!

 

Kadroya alınmayan futbolcularla ilgili bazı basın mensuplarının araya girerek oyuncuların özür dilemek istediği gibi konuları aktardıklarına değinen Terim, “Hata bana karşı değil, Türk halkına yapıldı. Bundan dolayı özrün de halktan dilenmesi gerekir” ifadesini kullanırken, “Asıl değer başkan, teknik direktör, futbolcular değildir. Asıl değer yönetenler değil, ay-yıldızlı formadır. Hepimizden daha değerli olan, göğsümüzdeki ay-yıldızdır” değerlendirmesi yaptı.

En az hasarla atlattık

“Değerlerime aykırı bir şeyler olduğu zaman diğer yüzümü göstermekten çekinmeyeceğimi biliyorsunuz. Ben bu geminin kaptanıyım. Hiçbir mürettebatımı seyir esnasında, fırtına çıkmasına rağmen denize atmadım” diyen Terim, “Görevim, o şartlar altında dahi gemiyi sağ salim limana yanaştırmaktı. En az hasarla yanaştırdığımızı düşünüyorum. Böyle olduğuna inandık ve Fransa boyunca böyle hareket ettim” sözlerini kullandı.


İçiniz rahat mı hocam?
A Milli Takım EURO 2016’ya katılmayı hak ettiğinde 500 bin avroluk prim zaman zaman sakatlığı sebebiyle eleme sürecinde takımdan uzak kalan Burak Yılmaz hariç bütün futbolculara eşit dağıtılmıştı. Durumdan rahatsız olan Burak konuyu kaptanı Arda Turan’a iletmişti. Fatih Terim’le konuşan Arda’nın, “İçiniz rahat mı hocam?” sözleri ipleri koparmıştı. Turnuvada kalınan süre boyunca soğuk rüzgarlar idmanlara kadar yansımış, Arda ve Burak takım fotoğraflarına bile kerhen girmişti. Bir başka konu da turnuvaya katılım için verilecek 150 bin avro primin Demirören tarafından 500 bine çıkarılmasıydı. Futbolcuların bir kısmı bu 500 bin avroyu ilave olacak diye algıladı. Onlar 650 bin avronun derdindeyken takım gruplardan çıkamadı. 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...