HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

FIFA yöneticisi istifa etti

Düzenleyen: /
FIFA yöneticisi istifa etti
FIFA Konseyi Üyesi ElSabah, Haber

SPOR Haberleri

Adı rüşvet iddiasına karışan Kuveytli FIFA Konseyi üyesi el-Sabah, görevinden ayrıldı.

Kuveyt'te kraliyet ailesi mensubu Şeyh Ahmed el-Fahad el-Sabah, hakkında çıkan rüşvet iddiası sonrası Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve Asya Futbol Konfederasyonundaki (AFC) görevinden çekildi.Asya Olimpiyat Konseyi (OCA) Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi de olan Şeyh Ahmed el-Fahad el-Sabah, rüşvet iddiası nedeniyle FIFA Konseyi ve AFC İcra Kurulu üyeliğinden çekildiğini, 10-11 Mayıs tarihlerinde Bahreyn'in başkenti Manama'da gerçekleşecek FIFA Kongresi'nde de aday olmayacağını açıkladı.

Suçlamayı yalanlayan el-Sabah, "Bu iddiaların önümüzdeki FIFA ve AFC seçimlerinde, bölünme ve dikkati dağıtmaya sebep olmasını istemiyorum." ifadesini kullandı.FIFA, ABD'de başlatılan soruşturmada elektronik dolandırıcılık suçlamalarını kabul eden Guam Futbol Federasyonu Başkanı ve FIFA Denetim ve Uyum Kurulu Üyesi Richard Lai'ye 90 gün hak mahrumiyeti cezası vermişti. El-Sabah'ın ismi dosyada doğrudan yer almasa da Lai'nin, OCA ve Kuveyt Futbol Federasyonu üyesi de olan üst düzey bir FIFA yetkilisiyle irtibatından bahsedilmişti.ABD savcılarının yaptığı açıklamaya göre, 950 bin dolar rüşvet aldığını itiraf eden Lai'nin en az 1,1 milyon dolar para cezasına çarptırılması kararlaştırılmıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...