10 numara kriz! Galatasaray karıştı

Düzenleyen:
10 numara kriz! Galatasaray karıştı

SPOR Haberleri

Başkan Özbek’in, Sneijder olayını kötü yönetmesi, 10 numaralı değeri emanetçi hocaya bağlı harcaması sabırları taşırdı Florya’da ve sosyal medyada yönetimi protesto eden taraftar perşembe günkü rövanş maçı için büyük hazırlığa başladı

Galatasaray’da son dönemde öyle olaylar yaşanıyor ki… Aslında her şey Ünal Aysal, Fatih Terim krizi, millî takıma gidişe kadar dayanıyor. O dönemde yapılan transferlerin acısı hâlâ çıkıyor ve ileride de çıkacak gibi görünüyor. Ekonomik denge bir türlü kurulamıyor. Riva projelerine rağmen kulübün nefes alması beklenirken yeni problemler patlak veriyor ve içinden çıkılmaz bir hâle geliyor. Sarı-kırmızılılar, özellikle Gomis transferiyle yeni sezona umutlu bakarken arkasından gelen Belhanda takviyesi ve Wesley Sneijder olayları ağızdaki tadı kaçırdı. Son durum ne?
Kimse kalıcı değil
Sarı-kırmızılı takım UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Östersunds’a 2-0 yenilirken hedefteki isim teknik direktör Igor Tudor’du. Hem yönetim kanadında hem de taraftar gözünde bu mağlubiyetin savunması da olamazdı. Hele Tudor’un maç sonu fazla pozisyon vermediklerini söylemesi ve tabelada 2-0 yazması eleştirileri katbekat güçlendirdi. Perşembe günkü rövanş Tudor’un geleceğini belirleyecek. Yönetim, yerine 1 numaralı alternatifini bile hazırladı: Mircea Lucescu. Ayrıca taraftar da elindeki kadrodan en yüksek verimi alan hocayı hiç unutmadı.
Özbek durmasın!
Başkan Dursun Özbek göreve geldiğinden bu yana iyi niyetle durumu idare etmeye çalışırken icraatları genel kurullarda takdir görse de camiada o kadar büyük destek aldığını söyleyemeyiz. Riva Projesi ekonomik anlamda kulübe derin nefes aldırmasına rağmen yapılan transferler, kardeşi Mehmet Özbek’le kulübe idare ettiği iddiası, vizyonel bakışı, krizlerdeki tavrı hep negatif yorumlandı. Buna ilaveten Tudor gibi kariyersiz ve geleceği belirsiz teknik adama göre Sneijder gibi bir değerin kolay harcanması Başkan’a fatura edildi. Ve “Özbek durmasın” kampanyası başlatıldı.
Tribünler dolacak…
Sneijder’in sözleşmesinin feshedildiğinin KAP’a bildirimi sonrası taraftar fiziki anlamda harekete geçti. Florya’da protesto gösterileri vardı. Emniyet, tedbir almak zorunda kaldı. Şimdi o tepkilerin katbekat fazlasını vermek için de yeni yer ve zaman belirlendi: TT Arena ve perşembe günkü Östersunds maçı… Sarı-kırmızılılar takıma desteği ayrı tutup yönetimi hedef almayı ve binlerce insanla birlikte protesto etmeyi planlıyor. Dursun Özbek’e istifa daveti hazırlığı var. Skor ne olursa olsun maçta tribünün dilinde Dursun Özbek’e tepki, Sneijder’e ise destek olacak gibi görünüyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...