2017 Samsun Deaflympics'te altın madalyalar judodan

Düzenleyen:
2017 Samsun Deaflympics'te altın madalyalar judodan

SPOR Haberleri

Erkan Esenboğa ferdi müsabakada şampiyon olurken, kata takım kategorisinde de Abdullah Sevinç ile birlikte kürsünün zirvesine çıktı

Samsun’da düzenlenen 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda (DEAFLYMPİCS) Türkiye’ye ilk madalyalar judodan geldi, hem de ikisi de altın. Kata takım mücadelesinde, Erkan Esenboğa ve Abdullah Sevinç ikilisi Koreli Myeongjin Han ile Sun Hee Choi ve Ukraynalı Kateryna Shepeliuk -Vladislav Mozyrev ikililerinin önünde altın madalyaya uzandı. Bu madalya, Deaflympics Samsun 2017’de Türkiye’nin kazandığı ilk madalya oldu. Erkan Esenboğa bu defa ferdi müsabakalarda erkekler 60 kiloda tatamiye çıktı. Finalde Ermenistan’dan Robert Gevorgyan’ı 1-0 mağlup eden Esenboğa altın madalyaya uzandı.

“Ne mutlu Türküm diyene”

Türk bayrağını dalgalandırmaktan gurur duyduğunu dile getiren Erkan Esenboğa, “Tüm dünya Türkiye’yi konuşacak. Cumhurbaşkanımız bunun için her şeyi yapıyor. Biz de onun destekçisi olarak bayrağı dalgalandırıyoruz. Her zaman söylüyoruz, ‘Ne mutlu Türküm diyene’. Damarlarımda gezen asil kanda mevcuttur bu şampiyonluğum. Tüm Türkiye’ye armağan ediyorum” ifadelerini kullandı. İki erkek çocuğu olduğunu belirten Erkan, “İki altın madalyam var bugün, ikisine de altın madalya takacağım için mutluyum. Tarihte her şeyin adı silinir ama olimpiyat şampiyonlarının adı silinmez” dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...