HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kayaalp 3. şampiyonluğunu Paris'te kazandı

Düzenleyen: /
Kayaalp 3. şampiyonluğunu Paris'te kazandı
Rıza Kayaalp, Şampiyon, Haber

SPOR Haberleri

Minderleri sallayan sporcumuz dün de Estonyalı rakibini devirdi ve kariyerinde 1 defa daha ‘dünyanın en iyisi’ olmayı başardı

Fransa’nın Paris şehrinde düzenlenen Dünya Büyükler Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda 130 kiloda finalde mindere çıkan Rıza Kayaalp altın madalyanın sahibi oldu. Milli güreşçimiz böylece 2011 İstanbul ve 2015 Las Vegas’tan sonra üçüncü defa dünya şampiyonluğuna ulaştı. Rıza Kayaalp, ilk maçında karşılaştığı Özbekistanlı rakibi Muminjon Abdullaev’i 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Bu turda da Belaruslu rakibi Kiryl Hryschanka’yı 3-1 yenen Kayaalp yarı finale çıktı. Yarı finalde Kübalı Oscar Pino Hinds’i 2-1 mağlup eden Kayaalp adını finale yazdırdı. Estonyalı Heiki Nabi ile finalde karşılaşan Kayaalp, mücadeleden 2-1 üstünlükle ayrılarak altın madalyanın sahibi oldu. 

Kayaalp 3. şampiyonluğunu Paris'te kazandı

Bayrakla tur attı

Dünya Büyükler Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda 130 kiloda altın madalyaya uzanan Rıza Kayaalp, final müsabakasının ardından Türk bayrağıyla minderde tur attı. 

Erdoğan’dan tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Güreş Şampiyonası grekoromen stil 130 kiloda dünya şampiyonu olan Rıza Kayaalp’i telefonla arayarak tebrik etti.

Kayaalp 3. şampiyonluğunu Paris'te kazandı

 

 

Atakan Yüksel bronz aldı

Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 66 kiloda mücadele eden Atakan Yüksel, bronz madalya kazandı. Millî güreşçi İranlı Mohammad Hossein Elyasi’ti 2-1 yenerek dünya üçüncüsü oldu. 

Kayaalp 3. şampiyonluğunu Paris'te kazandı

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...