Galatasaray oynadığı 5 maçta da sağ kanattan daha çok hücum etti

Düzenleyen:
Galatasaray oynadığı 5 maçta da sağ kanattan daha çok hücum etti

SPOR Haberleri

Lige fırtına gibi bir giriş yapan Galatasaray’da birçok olumlu istatistik dikkat çekiyor ama hücum organizasyonlarındaki dengesiz tablo da gözlerden kaçmıyor

BURHAN CAN TERZİ - Antalya deplasmanı dışında 5 haftalık süreçte oldukça başarılı bir performans gösteren Galatasaray’da keyifler yerinde. Teknik direktör Igor Tudor’un idealine yaklaşan sarı-kırmızılılarda bir istatistik ise soru işareti oluşturuyor. Galatasaray, 2017-2018 sezonunda oynadığı 5 lig maçında da sağ kanattan daha çok hücum etti. Sol önde görev yapan Tolga Ciğerci bireysel olarak kariyer zirvesini görse de Galatasaray’ın solunu, sağ çizgi kadar işlevsel hâle getiremedi. Tabloya bakıldığında doğal olarak akla ilk Garry Rodrigues gelse de sarı-kırmızılıların sağ kanadındaki başarıda, en geride görev yapan Mariano’nun payı da fazla. 

Rodrigues sola geçecek
Galatasaray’ın yıllardır kanayan yarası olan sağ beke ilaç olan Mariano, şu ana kadar 1 gole doğrudan etki etmiş gözükse de, oyun içinde çok fazla etkin. Son Kasımpaşa maçında da kanat ataklarıyla dikkati çeken Brezilyalı 96 defa topla buluşurken, 5 ikili mücadeleden galip çıktı. 5 defa adam geçme denemesinde bulunan tecrübeli futbolcu bunların 3’ünde başarılı oldu. 5 maçta Galatasaray’ın sağ kanadı tıkır tıkır işlerken, sol kanat gölgede kaldı ama teknik direktör Igor Tudor Feghouli’nin takıma oturmasıyla hücum organizasyonlarının dengeleneceğini düşünüyor. Rodrigues’i sola çekecek Hırvat hoca,  Feghouli ile Rodrigues’in hemen hemen aynı oranda top kullanacağını, takımın iki kanattan da yüksek seviyede hücum edeceğini inanıyor. 
 

KAYSERİSPOR
Hücum yönleri
Yüzde 37,9 SAĞ
Yüzde 31,2 SOL
Yüzde 30,9 MERKEZ 

OSMANLISPOR
Hücum yönleri
Yüzde 42,9 SAĞ
Yüzde 32,6 MERKEZ
Yüzde 24,5 SOL

SİVASSPOR
Hücum yönleri
Yüzde 41,6 SAĞ
Yüzde 36,2 SOL
Yüzde 22,2 MERKEZ

ANTALYASPOR
Hücum yönleri
Yüzde 43,9 SAĞ
Yüzde 29,9 SOL
Yüzde 26,2 MERKEZ

KASIMPAŞA 
Hücum yönleri
Yüzde 38,2 SAĞ
Yüzde 36,0 SOL
Yüzde 25,8 MERKEZ

GOMİS İSTATİSTİKLERİ ALTÜST ETTİ
VURDU GOL OLDU

Perform çatısı altındaki spor istatistiği şirketi Opta’nın yeni sezonla birlikte kullanmaya başladığı “Gol Beklentisi” (Expected Goals - xG) verisi, Galatasaray’ın golcü oyuncusu Bafetimbi Gomis’e ilişkin ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Bu veriye göre, 7 golü bulunan Gomis şu anda Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig’de forma giyen oyuncular arasında, atması beklenen gol sayısını en çok aşan ikinci futbolcu konumunda. Gomis’i bu alanda aşan tek oyuncu ise Juventus’un yıldızı Dybala oldu. 

Fernando tam isabet 
Galatasaray’ın sezon başı kadrosuna kattığı isimlerden Fernando birçok spor otoritesine göre sarı-kırmızılıların en büyük kazancı. Bir maestro gibi takımı yönlendiren Brezilyalı futbolcu tüm maçlarda da takımın en çok isabetli pas kaydeden futbolcusu oldu. Tecrübeli futbolcu 75, 101, 61, 45, 71 olmak üzere 5 haftada toplam 353 isabetli pasa imza attı.

Çalışmaya devam
Galatasaray pazar günü oynayacağı Bursa maçını teknik direktör Igor Tudor en kritik dönemeçlerden biri olarak görüyor. Bu sebeple oyuncularını uyaran Hırvat çalıştırıcı disiplini elden bırakmamaları gerektiğini iletti. Tudor kurmaylarıyla da Bursaspor’ın oyun şifrelerini çözmek için analizleri sürdürüyor.

UNİCEF ile ele ele
Galatasaray, UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) ile çocuk hakları konusunda farkındalık oluşturmak, UNICEF’in Türkiye’de ve dünyada yürüttüğü programlara destek sağlamak için büyük bir iş birliğine imza atıyor. Galatasaraylı sporcuların çocuklar için dileklerini paylaştığı filmin de gösteriminin yapılacağı imza töreni bugün 11.00’de gerçekleştirilecek. Törene G.Saray Başkanı Dursun Özbek de katılacak. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...