HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Tudor yaptığı değişikliklerle maçı çevirdi

Düzenleyen: /
Tudor yaptığı değişikliklerle maçı çevirdi
Tudor, Galatasaray, Haber

SPOR Haberleri

‘Taktiksel yönü ve oyuna müdahalesi yetersiz’ diye suçlanan Hırvat çalıştırıcı ikinci yarıdaki hamlesiyle üç puanı âdeta Timsah’ın ağzından kaptı.

Bursa karşısında 1-0 mağlup durumdayken maçı kazanmasını bilen Galatasaray’da Teknik Direktörü Igor Tudor, yaptığı hamlelerle geceye damga vurdu. Dakikalar 64’ü gösterdiğinde Cimbom gerideydi. Hırvat hoca Yasin ile Feghouli’yi oyuna sürerken, 2 kenar beki Mariano ile Latovlevici’yi kenara aldı. Bu sezon izleyenleri 4-1-4-1 ile 4-2-3-1 düzenine alıştıran Tudor, 4-5-1 ile 3-6-1 karışımı oyun akışında değişen bir modele geçiş yaptı. Fernando’yu, Serdar ile Maicon’a daha yaklaştıran ve aralarına çeken Tudor Yasin’i, Mariano’nun bölgesine itse de klasik bek gibi oynatmadı ve Yasin sağ açık görevlerini de ekstradan üstlendi. Tolga çizgiden merkeze yaklaştı, Rodrigues kanat değiştirdi, takımda hemen hemen herkesin görev bölgesi oynadı. 17 dakika içinde de Galatasaray 2 gol buldu ve 3 puan haneye yazıldı. 

Feghouli Karabük maçında on birde 

Maçın ardından konuşan Tudor, “Taktiksel değişiklikteki amaç kazanmaktı. Deyim yerindeyse acı çektik. Bazen bu tip galibiyetler takım ruhu için etkili. Önemli bir galibiyet ama bazen galibiyetlerde bile ders almak gerekebilir. Bu öyle bir maçtı” derken, “Fantastik bir ikinci yarı geçirdik. Oyunun genelinde Galatasaray kazanmayı hak etti. Burada galip gelmek kolay değil” sözlerini kullandı. Hırvat çalıştırıcı Feghouli için de, “Onu bu tip goller atsın diye getirdik. Feghouli üst düzey, klas bir oyuncu. Biliyorsunuz uzun bir sakatlıktan döndü ve yavaş yavaş ilk 11 için hazır hale geliyor. Şu anda gözüken Karabük maçına ilk 11 başlayabilir” şeklinde konuştu. 

Kararlar Fener lehineydi

Bir gazetecinin “Dün akşam Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde hakem kararları çok konuşuldu. 3 hafta sonra Fenerbahçe derbisi var. Hakemler konusunda bir çekinceniz var mı?’’ sorusunu Tudor, “Dünkü maçta kimin kazanacağı benim için önemli değildi. Tabii ki maçlarda bazı tarafların lehine alınan kararlar olabiliyor, bazen isteyerek, bazen istemeyerek. Tarafsız bir gözle değerlendireceğim, Türkiye’de futbol çok seviliyor. Maçlarda bazen hakemlerin hatası olabiliyor. Dün bir takımın lehine biraz daha fazla ön plana çıktı. Dünkü maçla ilgili dürüst düşüncem bu yönde. Derbiye de daha zaman var” şeklinde cevapladı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...