Luce gider tersine

Düzenleyen:
Luce gider tersine

SPOR Haberleri

A Millî Takım iskeletini az sayıda kulüplerden kurmak istiyor ama Dünya Kupası’nı garantileyen ülkeler farklı metot kullanmış

A Millî Futbol Takımımızın 2018 Dünya Kupası’na katılamamasının yankıları devam ederken, Türk futbolunun gündemi Millî Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu’nun futbolumuza dair tespitleri oldu. Türk oyuncuların yeterince süre bulamamasından dert yanan Lucescu’nun sözleri yabancı sayısı konusunda futbol kamuoyunu ikiye bölerken, istatistikler Rumen teknik adamı haksız çıkardı. Elemeler boyunca 14 farklı takımdan 33 oyuncu kullanan A Millî Futbol Takımımız, Avrupa’dan Rusya vizesi alan takımlarla kıyaslandığında en dar oyuncu havuzunu kullanan takımlardan biri oldu. Oyuncularının büyük bölümü Premier Lig’de oynayan İngiltere dışında Dünya Kupası biletini kapan bütün Avrupa ülkelerinin A Millî Takımımızdan daha fazla sayıda takımdan oyuncu alması dikkat çekti. 
> Avrupa’ya açılanlar başardı
Öte yandan Lucescu’nun ısrarla vurguladığı “Millî Takım iskeletini bir takım üzerinden kurma” hedefinin elemelerde başarılı olan takımlar incelendiğinde çok da önemli olmaması şaşırttı. Türkiye’nin de yer aldığı I Grubu’nu zirvede tamamlayan İzlanda’nın elemeler boyunca tamamı 22 farklı takımda oynayan 22 oyuncuyla oynaması ilginç bir not olarak dikkat çekerken, grubunu İzlanda gibi ilk sırada tamamlayan Sırbistan da 26 farklı takımda oynayan 26 oyuncuyla mücadele etti. Her iki takımın da ulusal liginden herhangi bir futbolcuya elemelerde süre vermemesi “Başarının sırrı futbolcuların Avrupa’ya açılması mı?” sorusunu beraberinde getirirken, Lucescu’nun “Ligde izleyebileceğim oyuncu yok” mazereti de bir anlamda taca çıktı. 

İşte Avrupa’dan Dünya Kupası’na katılım hakkı kazanan takımlar ve oyuncularının dağıldıkları takım sayısı... 
Ülke        Oyuncu    Kulüp
Türkiye 33 16
İngiltere 31 14
Belçika 26 20
Almanya 36 19
İspanya 33 16
Polonya 26 21
İzlanda 22 22
Sırbistan 26 26
 
TEK SEVİNDİRİCİ HABER
Torba düşmedik

Finlandiya ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Türkiye’de sevindirici tek durum Uluslar Ligi’nde 2. torbada yer alacak olması. Karşılaşma öncesi 25’inci sırada yer alan millîler, Finlandiya’dan 1 puan alarak tekrar 24’üncü sıraya yükseldi ve torba düşmemiş oldu.
 
Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...