'Prim değil destek verin'

Düzenleyen:
'Prim değil destek verin'

SPOR Haberleri

İngiltere’yi 2-1 mağlup ederek Avrupa şampiyonu olan Ampute Millî Futbol Takımımız’ın yıldızlarından Barış Telli, şampiyonluk için büyük bir emek verdiklerini söyledi.

> Uğur Aktan
İngiltere’yi 2-1 mağlup ederek Avrupa şampiyonu olan Ampute Millî Futbol Takımımız’ın yıldızlarından Barış Telli, şampiyonluk için büyük bir emek verdiklerini söyledi. Bütün Türkiye’yi sevince boğan ve duygulandıran, spor tarihimizin en özel takımlarından birinin bir parçası olduğu için gururlu olduğunu ifade eden Telli, “Bu ne ilk ne de son başarımız. Türkiye bizi desteklediği sürece daha büyük başarılara imza atacağız” dedi. Ampute Millî Takımımız’ın daha önce de dünya üçüncülüğü kazandığını belirten Telli, “Ben ve arkadaşlarım bu gibi başarılara alışkınız ancak bu defa turnuvanın ülkemizde düzenlenmesi ve finalin 40-45 bin kişinin önünde oynanması hepimize daha önce yaşamadığımız şeyler hissettirdi” şeklinde konuştu. Turnuvanın başından sonuna kadar şampiyon olacaklarına inandıklarını belirten yıldız oyuncu, “Şampiyona öncesinde kupanın ülkemizde kalacağına dair birbirimize söz vermiştik. Kendimize verdiğimiz sözleri tutmuş olmak hepimiz adına büyük bir mutluluk” ifadelerini kullandı. 
> Demirören’e teşekkür
Hazırlık sürecinde en büyük desteği Futbol Federasyonu ve Yıldırım Demirören’den gördüklerini de aktaran Telli, “Başkanımız Riva’nın kapılarını bize açtı ve son derece güzel bir çalışma ortamı sağladı. Bu şampiyonlukta bizim kadar emeği olan bir insan. Bize verdiği destekten ötürü ona teşekkür ediyorum” dedi. Medyanın ve halkın da kendilerine büyük bir ilgi gösterdiğini belirten Telli, “Finali kaybetseydik gerçekten de çok üzülürdük. Bize inananları mahcup etmemek için oynadık ve utandırmadık. Arkadaşlarımla gurur duyuyorum” sözlerini kullandı. Vatandaşların A Millî Takım’ın Dünya Kupası’na katılması halinde elde edeceği primi kendilerinin alması yönündeki talebini değerlendiren Telli, “Biz bugüne kadar kimseden prim istemedik, bugün de istemiyoruz. Sadece bize destek olunsun yeter çünkü destek olmadan hiçbir şey olmuyor. Bundan önceki başarımızda da devletimiz ne verdiyse kabul ettik. Yine öyle olur çünkü paradan değerli şeyler var. Hepimiz hayallerimizi yaşadık” dedi. 
Ödül yolda
TFF Başkanı Yıldırım Demirören tarihi bir başarıya imza atan Ampute Milli Takımı ile dün bir araya geldi. Demirören, sporculara teşekkür ederken, “Sizler onur şampiyonlarısınız. Dünyanın konuştuğu örnek sporcularsınız. Sizleri de ödüllendireceğiz. Bunun adı prim değildir. İlk toplantıda Ampute Milli Takımı için gerekli kararlar çıkacak. Osman Kaptan son uzatma dakikalarında o golü atmasa biz yine yanınızda olacaktık” açıklaması yaptı. Başkan, “Ancak bir konu bizi üzüyor. Bir atasözü vardır: Tenceredeki yemekten pişiren değil, tabaktakini yiyen faydalanır. Kimse görmek istemese de, biz Futbol Federasyonu olarak 5 yıldır yemeği yiyen değil, hep pişiren olduk. Takdir beklemiyoruz ama iyi şeyler yaparken bile bu kadar acımasız eleştiriyi de hak etmiyoruz” sözlerini kullandı. 
Hepsinin bir dairesi olacak!
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Ampute Futbol Millî Takımı’na, Çekmeköy’deki projesinden daire hediye etti. Ağaoğlu, “Her zaman başarıyı ödüllendirdik. Millet olarak çeşitli engellerle karşılaşıyoruz. Böyle bir dönemde Avrupa Şampiyonu olan takımımızın dosta düşmana gösterdiği bir şey var: Türk milleti olarak aşamayacağımız engel yok. Ampute Millî Takımının birbirinden değerli oyuncularının elleri kolları olmayabilir, ama aslan gibi yürekleri var” açıklaması yaptı. 
Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...