Galatasaray Genel Kurulu Mustafa Cengiz yönetiminin İstediği kritik yetkileri vermedi

Düzenleyen:
Galatasaray Genel Kurulu Mustafa Cengiz yönetiminin İstediği kritik yetkileri vermedi

SPOR Haberleri

Olaylı geçen kongrede Başkan Mustafa Cengiz satmayacağını taahhüt etmesine rağmen Galatasaray Adası için yetki alamadı. İstediği maddeleri geçiremeyen yönetim büyük yara aldı

 Burhan Can Terzi

Galatasaray’da dün olağanüstü genel kurul yapıldı. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantı olağanüstü gergin geçti... Basketbol ile voleybol şubelerinin şirketleşmesi konuları, finansal işlemler, şirket hisseleri üzerinde tasarrufta bulunma, gayrimenkul işlemleri ve taşınmazlar konusunda bütün yetkiyi üzerine almak isteyen yönetime toplantı öncesinde de muhalefet vardı. Tüzük maddelerinde de değişikliğe gitmek isteyen Mustafa Cengiz yönetimine öncelikle bu konuda tepki gelirken, tüzük konusu gündem dışına alındı. 

Riva giderken ne oldu?
Cengiz’in giriş konuşmasında genel kurula karşı “Bize karşı rövanşist duygular güden” ve  “Bindirilmiş kıtalar” şeklindeki ifadeleri üyeler tarafından büyük tepki gördü. Cengiz daha sonra bu sözlerinden dolayı özür diledi. Uzun bir konuşma yapan Başkan, “10 yasal girişim için düzenleme var. Biz bu değişiklikleri yapmak zorundayız. Mustafa Cengiz bütün malımızı satacak! Yahu, bunu diyenler, size soruyorum; Riva-Florya giderken neredeydiniz? Bizim getirdiğimiz maddelerin hiçbirinde ‘satış’ yok” dedi.

Sorumlu ben olmam
Özellikle Suada ve Mecidiyeköy maddeleri büyük ihtilafa yol açtı, oylar sayılırken büyük bir kaos yaşandı. “Mecidiyeköy arsası”, “Beyoğlu’nda Hasnun Galip Sokak’ta bulunan bina” ve “Galatasaray Adası hakkında her türlü tasarrufta bulunulması” maddeleri reddedildi. Başkan Cengiz, “Özbek ve Aysal’a verilen yetkiler bana verilmediği için zor duruma düşersek, sorumlu ben olmam” çıkışında bulundu. Kritik maddelerde genel kuruldan yetki alamayan ve hayal kırıklığına uğrayan Cengiz yönetimi büyük yara aldı.   

Yetki istenen konular

Finansal işlemler (Kabul edildi)
Şirket hisseleri üzerinde tasarrufta bulunma (Kabul edildi)
Gayrimenkul işlemleri (Kabul edildi)
Mecidiyeköy’deki taşınmazlar (Reddedildi)
Beyoğlu’ndaki taşınmazlar (Reddedildi)
Galatasaray Adası (Reddedildi)
Kemerburgaz’daki yeni tesis (Kabul edildi)
Kemerburgaz’daki yeni spor salonu (Kabul edildi)
Teknokent yapımı (Kabul edildi)
Riva okul alanı (Kabul edildi)
G.Saray Basketbol Anonim Şirketi (Reddedildi)
G.Saray Voleybol Anonim Şirketi (Reddedildi)
Giriş ücretleri düzenlenmesi (Kabul edildi)

GERGİN ANLAR

Mecidiyeköy’deki arazi konusunda oylama yapılırken, oylar tek tek sayıldı. Önceki gündem maddeleri göz kararı sayılmıştı. Bunun üzerine bazı üyeler itirazda bulunurken, camianın önemli isimlerinden Metin Ünlü, söz hakkı isteyip kürsüye çıktı. Yönetim aleyhine bir konuşma yapacağını sanan Başkan Mustafa Cengiz bağırarak Ünlü’ye ‘Sahneden in’ dedi. Daha sonra yönetici Metin Karakaya, Ünlü’nün üzerine yürümeye çalıştı. Abdürrahim Albayrak devreye girerek ortamı sakinleştirdi.

FARK 262,5 MİLYON 

Olağan mali genel kurulda 83,9 milyon lira gelir, 153,3 milyon lira gider olarak onaylanan 2018 yılı bütçesi, 115,1 milyon lira gelir, 377,5 milyon lira gider olarak yeniden düzeltildi. Revize edilen bütçede gelir-gider farkı, 262,5 milyon lira olarak gösterildi. Amatör branşların son 10 yılda 200 milyon dolar zarar ettiği belirtildi. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...