HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Büyük Avcı

Düzenleyen: /
Büyük Avcı
Abdullah Avcı, Abdullah Avcı Beşiktaş, Beşiktaş, Haber

SPOR Haberleri

Beşiktaş’ın gözdesi olan tecrübeli çalıştırıcı büyük maçlardaki performansıyla öne çıkıyor. Son beş yılda 30 derbiye çıkan Avcı, bunların 20’sini kaybetmedi.

MURAD TAMER

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, takımın yeni teknik direktörü için tarifini şöyle yapmıştı: “Beşiktaş’ta çalışmanın stresini kaldırabilecek bir isim arıyoruz...” Siyah-beyazlıların bugünlerde görüşmelerde bulunduğu Abdullah Avcı’nın stres yükü çok olan derbi maçlardaki performansı ise göz dolduruyor. Medipol Başakşehir’i adının İstanbul Büyükşehir Belediyespor olduğu zamanlardan itibaren çalıştıran Avcı, Süper Lig’de bu zamana kadar toplam 10 sezon görev yaparken, 56 defa derbi tecrübesi yaşadı. Bu karşılaşmalarda 19 galibiyet, 22 yenilgi ve 15 beraberlik yaşayan 55 yaşındaki teknik adam, takımın son üç sezonda lige ağırlığını koymasıyla birlikte çok daha başarılı sonuçlar elde etmeye başladı. Avcı’nın ekibi son beş sezonda 30 derbi maçın 11’inden galibiyet çıkardı, dokuzunda ise sahadan beraberlikle ayrıldı.

Büyük Avcı

Puan avcısı
Avcı’nın üç büyüklere karşı en başarılı sonuçları Beşiktaş maçlarında elde etmesi ise dikkat çekiyor. Siyah-beyazlılara karşı yedi maçın sadece birinde yenilgi yüzü gören başarılı teknik adam, söz konusu mağlubiyeti altı hafta önce Vodafone Park’ta 2-1’lik skorla yaşamıştı. Millî takıma giden Şenol Güneş’le son iki sezonda derbi kazanmakta sıkıntı çeken Beşiktaş, geçen sezon Galatasaray, Fenerbahçe Başakşehir’le yapılan toplam altı maçın sadece ikisinde üç puan alabilmişti. Abdullah Avcı’nın ekibi son üç sezonda şampiyonluk yarışından son haftalarda kopmasına rağmen topladığı puanlarla da dikkat çekti. Beşiktaş’ın toplam 213 puanı hanesine yazdırdığı son üç sezonda Avcı, 212 puanı takımına kazandırdı. Üst üste iki yılın şampiyonu Galatasaray ise 208 puanda kaldı.

Büyük Avcı

Harika anılar
Devre arasında Beşiktaş’a transfer olan Kagawa taraftara veda etti. Japon futbolcu Instagram hesabından yayınladığı açıklamada, “Sevgili Beşiktaş taraftarları. Desteğiniz için teşekkür ederim. Şampiyonluğu kaçırdığımız için ve yeterli katkıda bulunamadığım için üzgünüm. Türkiye’deki taraftarlar her zaman harika anılarla bende kalacak” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...