Beşiktaş'ı iptal edilen golü nizami mi? Fırat Aydınus detaylarıyla anlattı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Beşiktaş'ı iptal edilen golü nizami mi? Fırat Aydınus detaylarıyla anlattı

SPOR Haberleri

Son dakika haberleri... Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Pendikspor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş'ta Colley'in iptal edilen golü geceye damga vurdu. Karşılaşmanın yardımcı hakemi köşe vuruşundan gelen topun çizginin geçtiğini öne sürerek bayrağını kaldırmıştı. Süper Lig'in eski hakemlerinden Fırat Aydınus pozisyonu yorumladı.

Geçen hafta Fatih Karagümrük'ü 1-0 yenerek yeni sezona 3 puanla başlayan Beşiktaş, kendi evinde Pendikspor ile 1-1 berabere kalarak sürpriz bir puan kaybı yaşadı.

Karşılaşmanın ilk yarısında Omar Colley ile 1-0 öne geçen Siyah-beyazlılar, ikinci yarının son dakikalarında Romero'nun penaltı golüne engel olamadı ve maç 1-1 bitti.

FIRAT AYDINUS TARTIŞMALI POZİYONU YORUMLADI

Beşiktaş'ın Pendikspor karşısında ikinci yarıda Colley ile attığı golün iptal edilmesi tartışmaları beraberinde getirdi.

Mücadelenin yan hakemi Masuaku'nun kullandığı köşe vuruşunda toğun çizgiyi geçtiğini öne sürerek bayrağını havaya kaldırdı.

TV8,5 kanalı yorumcusu Fırat Aydınus, pozisyon hakkında değerlendirmelerde bulunarak topun çizgiyi geçmediğini belirtti.

COLLEY'İN GOLÜ NİZAMİ Mİ?

Tartışmalı pozisyon hakkında konuşan Fırat Aydınus, "Colley’in iptal edilen golünde yayıncı kuruluşun bize gösterdiği açılara göre yardımcı hakem tam çizgi üzerinde. VAR’ın bu pozisyonu net olarak görebilmesi için korner direğinin oradan bir açıya sahip olması lazım. Topa daha vurulmadan yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor. Fakat hakemin düdüğü golden önce mi yoksa sonra mı çaldığı da önemli. Yayıncı kuruluşun gösterdiği görüntülere bakarak, hissiyatıma göre topun sahayı tamamen terk etmediğini söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

Öte yandan karşılaşma sonrası yapılan kural hatası iddialarının aksine poziyon bir hakem hatası olmasından dolayı maçın tekrarının söz konusu olmayacağı öğrenildi.

BEŞİKTAŞ'IN PAYLAŞTIĞI AÇI

https://twitter.com/Besiktas/status/1693379352652632274

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...