Diriliş Türkiye! Dünya üçüncüsü Hırvatistan'ı devirdik

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Diriliş Türkiye! Dünya üçüncüsü Hırvatistan'ı devirdik

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

Ay yıldızlı ekibimiz İtalyan çalıştırıcının ilk maçında büyük bir zafer kazandı... Barış Alper’in golüyle üç altın puanı kaptık... Net fırsatlar harcadık... Almanya’nın kapısına dayandık...

UĞUR AKTAN'IN HABERİ - EURO 2024 elemelerinde inişli çıkışlı bir grafik sergileyen ve son olarak Stefan Kuntz ile yollarını ayırarak, teknik direktörlüğe Vincenzo Montella’yı getiren A Millî Futbol Takımı’mız, İtalyan teknik adamın yönetiminde çıktığı ilk maçta grubun favorisi Hırvatistan’ı deplasmanda 1-0 mağlup etti. Gruptan çıkma yolunda dev bir adım atan ay yıldızlı ekibimiz, bu galibiyetin ardından liderliğe yükseldi. Ekibimiz olgun futboluyla da büyük beğeni topladı.

BARIŞ'TAN AŞIRTMA GOL

Ermenistan beraberliği ve ağır Japonya yenilgisinin ardından Montella yönetiminde sahaya farklı bir kimlikle çıkan ay yıldızlı takımımız maça hızlı başlarken, 13’te Kerem karşı karşı pozisyonda Livakovic’i geçemedi. Millî takımımızı öne geçiren gol ise 30’da Barış Alper Yılmaz ile geldi. Salih Özcan’ın uzun pasına hareketlenen genç oyuncu, Manchester City’nin dünyaca ünlü stoperi Gvardiol’den kurtuldu ve aşırtma bir gol vuruşuna imza attı: 1-0.

Diriliş Türkiye! Dünya üçüncüsü Hırvatistan'ı devirdik

İKİNCİYİ KAÇIRDIK

Maçın ikinci yarısında da önemli gol fırsatları yakalayan Montella’nın takımı 54’te Kerem’in soldan taşıdığı topla önemli bir gol fırsatı yakalasa da Barış’ın yakın mesafeden çıkardığı şut üstten dışarı gitti. Kalan bölümde Hırvatistan topa daha fazla sahip olan taraftı. Birkaç net fırsat da üreten rakibi karşısında takımımız fazla geri yaslandı. Neyse ki bu baskıdan gol çıkmadı ve ekibimiz hem Montella dönemine harika başladı hem de Almanya kapısına dayandı.

BU DUYGU ANLATILMAZ, YAŞANIR

Maçın ardından tribünlerde bulunan taraftarlarımızın zafer çığlıkları soyunma odasına kadar geliyordu. Futboluyla büyük beğeni toplayan İsmail Yüksek, “Sesi duyuyorsunuz. Anlatılmaz yaşanır. Biz hafta başından beri inanıyorduk. Teknik ekip bize bunu inandırdı. Onları tebrik ediyorum. Onlar için de güzel bir galibiyet oldu” dedi.

BU GECE UYUYAMAYIZ

“Bu gece uyuyamayacağız. Biz neden onları yenmeyelim diye maç öncesi çok konuştuk” diyen İsmail, “Kalemize şut atmadılar neredeyse. Mükemmel oynadık. Sahada isteyen ve mücadele eden bir Türkiye vardı. Montella bize büyük güven verdi. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Onların da çok emeği var” sözlerini sarf etti.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...