Fransa'dan skandal karar! Paris Olimpiyat Oyunları'nda başörtüsü takılması yasaklandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Fransa'dan skandal karar! Paris Olimpiyat Oyunları'nda başörtüsü takılması yasaklandı

SPOR Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son dakika haberleri... Gelecek sene Fransa'da düzenlenecek 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Fransız sporcuların başörtüsü takması istenmedi. Fransa Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera, kararı bizzat kendisi duyurdu.

Fransa'da 2024'te düzenlenecek Paris Olimpiyat Oyunları'nda Fransız sporcuların başörtüsü takması yasaklandı.

Fransa Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera, söz konusu yasağı konuk olduğu France 3 kanalında duyurdu.

Oudea-Castera, başkent Paris'te 26 Temmuz-11 Ağustos 2024'te düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'na katılan Fransız ekiplerindeki sporcuların başörtüsü takamayacağını bildirdi. Fransız Bakan, sporda katı bir "laiklik rejiminin" uygulanmasından yana olduklarını söyledi.

DANIŞTAYA GİDİLDİ

"Les Hijabeuses" (Başörtülüler) olarak bilinen futbolculardan oluşan topluluk, Fransa Futbol Federasyonunun (FFF) 2016'dan bu yana başörtüsüne izin vermemesi nedeniyle bu yasağın iptali için Danıştaya başvuruda bulunmuştu.

FFF'nin iç tüzüğündeki ilk madde, futbolcuların dini aidiyetlerini gösteren kıyafet veya simgeleri maçlarda taşımasını yasaklıyor.

Danıştay, 29 Haziran'da, kadın futbolcuların FFF'nin maçlarında başörtüsü takma yasağını onaylamıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...