Hırvatistan - Türkiye maçında doğru... Montella: Eksiklerimizi kapatabilecek oyuncularımız da var

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Hırvatistan - Türkiye maçında doğru... Montella: Eksiklerimizi kapatabilecek oyuncularımız da var

SPOR Haberleri  / Anadolu Ajansı

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella Hırvatistan maçının basın toplantısında eksiklerin sorulması üzerine "Çok önemli eksiklerimiz var gibi gözükse de bu eksiklerimizi kapatabilecek oyuncularımız var. Elimizdeki oyuncularla bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum" dedi.

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu 6. maçında yarın deplasmanda Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek A Milli Takım'ın teknik direktörü Vincenzo Montella, eksik oyuncuları rağmen çok iyi bir kadroya sahip olduklarını ve yarın iyi bir sonuç almak istediklerini söyledi.

"ÇOK ÖNEMLİ BİR TEST OLACAK"

Montella, oyuncu grubundan çok memnun olduğunu belirterek, "Taktiksel anlamda tüm taktikler galibiyeti de mağlubiyeti de getirebilir ama buraya geldiğim günde itibaren iştahı açık, öğrenmeye niyetli, değişime hazır bir futbolcu grubu gördüm. Yarın bizim için çok önemli bir test olacak. Kısa bir süredir çalışıyoruz. Rakibimiz dünya sıralamasında üçüncü. Biz her şeye hazırlıklıyız. İyi şekilde de olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"ÜÇ STOPERİMİZ EKSİK"

İtalyan teknik adam, takımda önemli eksiklerin olduğunun hatırlatılması üzerine, "Önemli eksiklerimiz var gibi gözükse de elimizde olan futbolcularımız eksileri kapatacak kalitede. Üç stoperimiz eksik, Arda Güler'in de ne kadar önemli futbolcu olduğunu biliyoruz, Mert Günok da eksik. Her zaman elimde olan futbolcularla planlama yapmayı severim. Elimizde onların yerini doldurabilecek iyi futbolcularımız var. Sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Yusuf Sarı'nın sakatlığı var, muhtemelen yarınki maçta bizimle olmayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Hırvatistan - Türkiye maçında doğru... Montella: Eksiklerimizi kapatabilecek oyuncularımız da var

Vincenzo Montella, karşılaşmanın oynanacağı Opus Arena'da düzenlenen basın toplantısına milli futbolcu İrfan Can Kahveci ile katıldı.

İLK MAÇINDA RAKİP HIRVATİSTAN

Vincenzo Montella, "İlk maçınızda Hırvatistan ile karşılaşacaksınız. Bu sizin için bir şans ya da şanssızlık olabilir mi?" sorusuna, "Şansla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Şans ya da şanssızlık diyemem. Sadece futbol bu. Bu bizim için öyle bir maç ki hem kendimizi deneyebileceğiz, hem de tüm çalıştıklarımızı sahaya yansıttığımızı görebileceğimiz bir maç olacak." yanıtını verdi.

MODRİC SORUSU

Montella, Hırvat bir gazetecinin Modric'in Real Madrid'de daha az süre almasıyla ilgili yorumunu sorması üzerine, "Belki milli takım için dinleniyordur bilemiyorum. Çok büyük bir futbolcudan bahsediyoruz geçmiş ve kalite olarak. Yıllar geçtikçe futbolcuların kendini daha iyi yönetmeyi öğrenmesi gerekiyor. Çok önemli bir hoca ile çalışıyor. Her zaman en iyi şeyleri yapmaya hazır bir futbolcu." açıklamasında bulundu.

HAKAN ÇALHANOĞLU İNTER'DEKİ GİBİ OYNAYACAK

İtalyan teknik adam, "Hakan Çalhanoğlu'nu hangi pozisyonda kullanmak istiyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bu konuda uzun ve kısa yanıt verebilirim. Öyle bir seviyeye geldi ki iki pozisyonu da çıkarabilecek bir oyuncu. Umarım uzun süre bunu yapabilir. Şu anda kendisi iki pozisyonu da oynayabilecek durumda ama son dönemlerine baktığınızda üçlü defansta daha geride oynuyor, orada biraz daha iyi oynayabileceğini düşünebiliriz ama tabii ki takımınızı nasıl organize ediyorsunuz? Oynayabileceğiniz şekle göre iki pozisyonda da iyi oynayacağını düşünüyorum. Futbola bakış açıma göre bireysel bakmamamız gerek, toplu grup olarak bakmamız gerek. Onları harmanlamak en önemlisi."

 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...