İkinci yarıda oyuna girdi! Aboubakar hem maçı çevirdi, hem tarihe geçti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İkinci yarıda oyuna girdi! Aboubakar hem maçı çevirdi, hem tarihe geçti

SPOR Haberleri

2022 FIFA Dünya Kupası G Grubu'nda heyecan Kamerun-Sırbistan maçı ile devam etti. Büyük heyecana sahne olan müsabaka 3-3'lük eşitlikle sona ererken, maça damga vuran isim 55'inci dakikada oyuna giren Vincent Aboubakar oldu. Aboubakar, 1966'dan bu yana oyuna sonradan girdiği bir Dünya Kupası maçında hem gol atan hem de asist yapan ilk Afrikalı oyuncu oldu.

2022 FIFA Dünya Kupası'nda heyecan grup karşılaşmaları ile devam ediyor. G Grubu ikinci maçında Kamerun ile Sırbistan, Al Janoub Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Birleşik Arap Emirlikleri Futbol Federasyonu'ndan Mohammed Abdulla'nın düdük çaldığı mücadelede Kamerun, 29'uncu dakikada Victor Castelletto’nun golüyle öne geçerken Sırbistan'ın cevabı gecikmedi. 45+1'inci dakikada Strahinja Pavlovic ve 45+3'üncü dakikada Milinkovic Savic’in golleriyle durumu 2-1'e getiren Sırbistan, soyunma odasına önde gitti.

ABOUBAKAR ŞOV YAPTI

İkinci yarıya da hızlı başlayan Sırbistan, 53'üncü dakikada Mitrovic’in ayağından bulduğu golle skoru 3-1’e getirerek farkı ikiye çıkardı. Maçın gidişatını değiştiren hamle 55'inci dakikada geldi ve Kamerun'da Martin Hongla'nın yerine Vincent Aboubakar oyuna girdi.

Aboubakar’ın oyuna dahil olmasıyla birlikte rakip yarı alanda daha fazla topla oynamaya başlayan Kamerun, 64'ümcü dakikada Vincent Aboubakar ve 66. dakikada Choupo-Moting ile bulduğu gollerle skoru 3-3’e getirdi. Geri kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 3-3’lük beraberlik ile sonuçlandı.

Bu sonucun ardından Kamerun ve Sırbistan, 1’er puanı paylaşarak, 2022 Dünya Kupası’ndaki ilk puanlarını aldılar.

İkinci yarıda oyuna girdi! Aboubakar hem maçı çevirdi, hem tarihe geçti

1966'DAN BU YANA İLK

Opta verilerine göre Aboubakar, 1966'dan bu yana oyuna sonradan girdiği bir Dünya Kupası maçında hem gol atan hem de asist yapan ilk Afrikalı oyuncu oldu.

SALAH'A MEYDAN OKUMUŞTU

Öte yandan Kamerunlu yıldızın ortaya koyduğu oyunun ardından Liverpool'da forma giyen Mısırlı forvet Mohamed Salah için söylediği sözler sosyal medyada yeniden gündeme geldi.

Aboubakar, Salah hakkında şu sözleri sarf etmişti: "Salah beni pek etkilemedi. Açıkça söylüyorum, çünkü ben dürüst bir insanım. Olayları farklı açıdan görürüm. Beni etkileseydi, 'Salah'tan etkilendim' derdim. Ancak, beni pek etkilemedi. O iyi bir oyuncu, çok gol atıyor ama oyun içerisinde üretken biri değil. Salah'ın oyunundan etkilenmiyorum. O ne yapıyorsa ben de yapabilirim. Ben sadece onun gibi büyük kulüplerde oynama fırsatı bulamadım."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...