Lula da Silva: Brezilya, Messi gibi gerçek bir idole sahip olalı kaç yıl oldu?

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Lula da Silva: Brezilya, Messi gibi gerçek bir idole sahip olalı kaç yıl oldu?

SPOR Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

2023 Ballon d’Or ödülünün sahibi Arjantinli yıldız Lionel Messi oldu. 36 yaşındaki futbolcu 2022 Dünya Kupası’ndaki şampiyonluğun ardından, bu ödüle kariyerinde 8. kez ulaştı. Arjantin'in ezeli rakibi Brezilya'da Messi'nin bu başarısı devlet başkanının da gündemine geldi.

Yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü, Arjantinli futbolcu Lionel Messi kazandı. En son bir Brezilyalı futbolcu 2007 yılında bu ödülü kazanmıştı.

Brezilya Devlet Başkanı Lula (Luiz Inácio Lula da Silva), Neymar'ı kastederek Messi hakkında ilgi çekici ifadeler kullandı.

BREZİLYA'NİN "GERÇEK" BİR İDOLÜ YOK

Lula, "Messi, 36 yaşında Dünya Kupası'nı ve Ballon d'Or'u kazandı. Televizyona çıkıp bir anda ortadan kaybolan çocuklar onu örnek almalı. Brezilya, Messi gibi gerçek bir idole sahip olalı kaç yıl oldu?" ifadelerini kullandı.

MESSİ'DEN RONALDO YORUMU

Lionel Messi ödül gecesinde ezeli rakibi Cristiano Ronaldo hakkında konuştu. Messi, Al Nassr forması giyen Portekizli süper yıldız için şunları söyledi:

"Sportif olarak harika bir rekabetti. Bu rekabet ikimizi de güçlendirdi çünkü ikimiz de rekabetçi insanlarız. Ronaldo da benim gibi sürekli kazanmak istiyor. Hem bizim için hem de futbolseverler için harika bir süreç oldu.

Zirveye çıkmayı ve uzun süre orada kalmayı ikimizin de hak ettiğini düşünüyorum. Zirveye çıkmak kolaydır ancak orada bizim yaptığımız gibi 10-15 sene kalmak çok zordur. Aramızdaki rekabet, herkes için güzel anılar oluşturdu."

Lula da Silva: Brezilya, Messi gibi gerçek bir idole sahip olalı kaç yıl oldu?

Lionel Messi'nin MLS ekibi Inter Miami ile 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

ÖDÜL GECESİNDE BARCELONA SÖZLERİ

Lionel Messi, ödül gecesinde Barcelona taraftarlarını heyecanlandıracak açıklamalar yaptı. Arjantinli süper yıldız, "Ayrılığım acı bir tat bıraktı ve bu hoşuma gitmedi. Hikayenin sonunu değiştirmek isterim. Bana bu kadar mutluluk veren insanlara veda etmeyi hak ediyorum. Eğer bu gerçekleşirse elbette orada olmaktan çok mutlu olacağım." dedi. 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...