Milli futbolcu Orkun Kökçü gökkuşağı kaptanlık pazubandını takmayı reddetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Milli futbolcu Orkun Kökçü gökkuşağı kaptanlık pazubandını takmayı reddetti

SPOR Haberleri

Milli futbolcu Orkun Kökçü, LGBT üyeleri için farkındalık gününde gökkuşağı renkli kaptanlık pazu bantlarıyla maça çıkmaya hazırlanan kulübü Feyenoord'a rest çekti. 21 yaşındaki yıldız "Ben Müslüman'ım. Dini inançlarımdan dolayı bunu takamam" dedi.

Milli futbolcu Orkun Kökçü, kaptanlığını yaptığı Eredivisie ekibi Feyenoord'un LGBT kararını protesto etti.

Hollanda'da bugün bütün takımların kaptanları, LGBT’lere destek günü olan “National Coming Out Day” yürüşüyüne dikkat çekmek için maçlarda gökkuşağı renkli kaptanlık bandı takma kararı almıştı. Orkun Kökçü ise dini sebepler nedeniyle bu karara uymayacağını açıkladı. Milli yıldıza sosyal medyada destek yağdı.

"SAYGI DUYUYORUM AMA KATILMAM"

Konuyla ilgili olarak Feyenoord’un sitesine konuşan Kökçü, “Bu maçta gökkuşağı kaptanlık pazubandını takmamaya karar verdim. Dini, geçmişi ve tercihi ne olursa olsun herkese saygı duyduğumu vurgulamak istiyorum. Bu yürüyüşün önemini çok iyi anlıyorum ve ama dini inançlarımdan dolayı bunu destekleyecek kişi olduğumu hissetmiyorum. Bu yüzden bu renkteki kol bandını takarken kendimi rahat hissetmiyorum.” dedi.

"DİNİ TERCİHLERİME SAYGI DUYUN"

Anlayış beklediğini sözlerine ekleyen Kökçü, “Bazılarının bu konuda hayal kırıklığına uğradığını tahmin edebiliyorum. Bunu kesinlikle istemem. Ancak bu duyguyu sözlerimle de hemen yok edemeyeceğimin farkındayım. Umarım dini seçimime de saygı gösterilir.” ifadelerini kullandı.

Feyenoord'un AZ Alkmaar deplasmanında kaptanlık pazubandını Orkun Kökçü’nün yerine Gernot Trauner taktı.

NATIONAL COMING OUT DAY NEDİR?

11 Ekim 2022, National Coming Out Day kutlanır. National Coming Out Day, LGBT üyeleri için uluslararası kutlanan farkındalık günüdür ve lezbiyen, biseksüel, aseksüel, eşcinsel ve transseksüel sorunları hakkında tartışmalar yapılır.Milli futbolcu Orkun Kökçü gökkuşağı kaptanlık pazubandını takmayı reddetti

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...