Yeni model yatırımları oto ihracatını uçurdu

Düzenleyen:
Yeni model yatırımları oto ihracatını uçurdu

T-Otomobil Haberleri

Uluslararası otomotiv firmaları, geçen yıl yeni modelleri için Türkiye’yi seçti.

İtalyan Fiat, Egea ile rekorlar kırıp yeni versiyon yatırımlarını öne çekerken, Toyota da hibrid modelini Sakarya’da üretmek için yatırım yaptı, yeni istihdam sağladı. Oyak Renault, Hyundai ve Honda da yeni model üretimleri için atak yaptı. Bu dev yatırımlar sonucunda Türkiye otomotiv sektörü ihracatı peş peşe rekorlar kırdı. Yılın ilk yarısında binek otomobillerdeki ihracat artışının yüzde 71’e ulaşması, bu eğilimin pozitif bir sonucu olarak ortaya çıktı. Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu, ocak haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 22,4 artışla 14 milyar 359 milyon dolara yükselten otomotiv endüstrisine en büyük katkının binek otomobil ihracatından geldiğini söyledi. Otomotiv ihracatındaki ortalama artış yüzde 22,4 gibi rekor bir orandayken, otomobilde yüzde 71 ihracat artışına imza atıldığını söyleyen Sabuncu, “Bu, yatırımların sonucu” dedi.

KAPASİTE 2 MİLYONU BULDU

Son yatırımlarla birlikte Türkiye’nin motorlu araç üretim kapasitesinin 2 milyon adede dayandığını söyleyen Orhan Sabuncu, “Motorlu araçlar üretimimiz 1,5 milyon, ihracatımız 1,1 milyona yükseldi. Avrupa Birliği binek otomobil pazarındaki büyüme Avrupa’da yüzde 5’i buldu. ABD ve Amerika kıtasında binek otomobil talebi de artınca ihracat ivme kazandı” dedi.

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...