Otomotiv sektörü rekora doymuyor

Düzenleyen:
Otomotiv sektörü rekora doymuyor

T-Otomobil Haberleri

Otomotiv Sanayicileri Derneğinin son açıkladığı rapora göre toplam üretim rakamları, ocak-eylül döneminde 1 milyon 223 bin 838 adet ile bugüne kadarki en yüksek seviyeye ulaştı.

Otomotiv sektörü 2017’nin başında negatif bir hava ile yeni yıla merhaba demişti. Bir önceki yıla göre rakamlarda düşüş beklenirken rekor üstüne rekorlar gelmeye başladı. Son yayınlanan OSD raporuna göre ocak-eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre, toplam üretim yüzde 18, otomobil üretimi ise yüzde 31 oranında artış gösterdi. Bu dönemde, toplam üretim 1 milyon 224 bin adet, otomobil üretimi ise 839 bin adet düzeyinde gerçekleşerek bir rekora daha imza atıldı. 
Daralma yüzde 2’de kaldı
Ocak-eylül döneminde toplam pazarda yüzde 2 oranında bir daralma söz konusu olurken toplam satışlar 643 bin adet düzeyinde gerçekleşti. Otomobil tarafında ise yüzde 3’lük daralma ile 477 bin adet satış söz konusu oldu. Ticari araç grubunda, üretim tarafında yüzde 2 ve hafif ticari araç grubunda yüzde 3 oranında azalırken, ağır ticari araç grubunda ise yüzde 9 seviyesinde artış gerçekleşti. Fakat 2015 yılı Ocak-Eylül döneminin rakamlarına göre ticari araç pazarı ve hafif ticari araç pazarında yüzde 2 oranında bir artış görülüyor. 
Otomobil ihracatı %38 arttı
Toplam otomotiv ihracatı adet bazında yüzde 24 oranında artarken, otomobil ihracatı ise yüzde 38 oranında artış gösterdi. Bu dönemde, toplam ihracat 984 bin adet, otomobil ihracatı ise 689 bin adet düzeyinde gerçekleşti. Bu rakamlara göre 2017 yılı Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre, toplam otomotiv ihracatı dolar ve avro bazında yüzde 22 artış kaydederken, bu dönemin toplam otomotiv ihracatı 21,2 milyar $ olarak gerçekleşti. Otomobil ihracatı yüzde 58 artarak 8,6 milyar $ seviyesine yükseldi. Avro bazında ise otomobil ihracatı yüzde 59 artarak 7,8 milyar avro seviyesine kadar çıktı. 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...