Bill Gates'ten insanlığa yapay zeka uyarısı: Büyük şirketlerin sonunu getirecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bill Gates'ten insanlığa yapay zeka uyarısı: Büyük şirketlerin sonunu getirecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji milyarderi Bill Gates yine çok konuşulan bir açıklamaya imza attı. Gates, bu defa yapay zeka konusunda uyarıda bulunarak, yapay zeka projelerinin nihayetinde teknoloji devlerinin sonunu getireceğini iddia etti.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, yapay zekaya ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Sık sık insanları yapay zeka konusunda uyaran ve yapay zekanın gelişiminin bazı tehlikeli sonuçları olabileceğini de vurgulayan Gates, son açıklamasında yapay zeka yarışının sonuçlarına değindi. Gates, insanlar için bazı görevleri yerine getirebilecek kişisel dijital asistanı geliştirecek şirketlerin yüksek ihtimalle yapay zeka yarışını kazanacağını savundu. 

Milyarder iş insanı, yapay zeka teknolojisinin kullanıcıların davranışını köklü şekilde değiştireceğini belirterek, "Kişisel asistanı kim kazanırsa kazansın bu büyük bir şey olacak. Çünkü bir daha asla arama motoruna gitmeyeceksiniz... Bir daha asla Amazon'a gitmeyeceksiniz." dedi. 

YAPAY ZEKALI ASİSTAN, KULLANICISINI İYİ TANIYACAK

CNBC'nin haberine göre Gates'in düşüncesindeki yapay zekalı asistan, kullanıcıların ihtiyaçlarıyla alışkanlıklarını anlayabilecek ve okumaya zaman kalmayan şeyleri öğrenmesini sağlayacak. Teknoloji lideri, yapay zeka yarışında dev şirketlerin yanı sıra girişimlerin (startup) kazanabileceğini vurguladı. 

Bununla birlikte, Bill Gates'e göre dijital asistanın herkesin kullanımına açılması biraz zaman alacak. Bu süreçte yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT'ye benzeyen yazılımlar mevcut ürünlere özel geliştirilecek. 

Bill Gates ayrıca, iyi metinler yazabilen, dil çevirisi yapan yapay zeka sistemlerinin beyaz yakalı çalışanları işinden edebileceğini söyledi. Öte yandan, mavi yakalı çalışanlar da (işçiler) yapay zekadan etkilenecek ve yapay zekalı robotların insanlardan daha ucuza mâl olması nedeniyle mavi yakalılar da işsiz kalabilir.

(Kaynak: CNBC)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...