Adobe'dan Photoshop'a yapay zeka desteği: Ne isterseniz ekliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Adobe'dan Photoshop'a yapay zeka desteği: Ne isterseniz ekliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Üretken yapay zeka teknoloji dünyasını kasıp kavururken, Photoshop'un harekete geçmesi an meselesiydi. Adobe bugün, her yerde bulunan fotoğraf düzenleme programına bu yılın sonlarında yeni bir Generative Fill özelliğinin geleceğini duyurdu.

Firefly destekli özellik, doğal dildeki metin istemlerine dayalı olarak görsel içerik eklemenizi, kaldırmanızı ve genişletmenizi sağlıyor. Photoshop'un üreticisi Adobe'un Dijital Medyadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Ashley Still, "Generative Fill, üretici yapay zekanın hız ve kolaylığını Photoshop'un gücü ve hassasiyetiyle birleştirerek müşterilerin vizyonlarını hayal güçlerinin hızında hayata geçirmelerini sağlıyor" sözleriyle yeni özelliği duyurdu. 

Engadget'in haberine göre, Adobe'un Üretken Doldurma özelliği, DALL-E 2'nin iç boyama (görüntünün bir bölümünde yapay zeka içeriği oluşturma) ve dış boyama (görüntünün sınırlarının ötesine uzanan yapay zeka tarafından oluşturulmuş içerik) özellikleriyle aynı olacak.

Örneğin, çektiğiniz bir fotoğrafta gerçeküstü görünmesi için gökyüzünü boyamak istiyorsanız, o alanı seçin ve bilgi istemi alanına "tuhaf renklerle gerçeküstü gökyüzü" gibi bir şey yazın veya daha geniş bir en boy oranına sahip olmasını istediğiniz bir fotoğraf çektiyseniz, bunun dışındaki alanı seçip sahneyi uzatmasını isteyebilirsiniz.

ŞİMDİLİK BETA SÜRÜMÜNDE

Bu arada, Photoshop'ta oluşturulan yapay zeka görüntüleri, insan yapımı mı yoksa yapay zeka ürünü mü olduğunu gösteren görünmez bir dijital imza ile kodlanacak.

Generative Fill, bugünden itibaren Photoshop masaüstü beta sürümünde kullanıma sunulacak. Adobe, özelliğin 2023'ün ikinci yarısında genel kullanıma sunulacağını belirtiyor. 

(Kaynak: Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...