Instagram'ı açan şaşırıp kaldı: Hikayelerin görünümü değişti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Instagram'ı açan şaşırıp kaldı: Hikayelerin görünümü değişti

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram, kullanım deneyimini en iyi hale getirmek için özellikler ve tasarım konusunda sürekli değişiklik yapıyor. Bugün de bazı kullanıcılar, Instagram'a girdikten sonra şaşırıp kaldı. Çünkü tasarımda gözle görülür bir değişiklik söz konusu oldu.

Instagram bir değişikliğe daha imza attı. Tasarım ve özellik konusunda sürekli olarak değişiklik yapan sosyal medya platformu bu sefer de hikayalerin görünümünü değiştirdi. Her hesapta olmayan değişiklik, sosyal medyanın da gündemine oturdu. Yenilik, bazı Instagram kullanıcı tarafından sevilirken bazılarının ise hoşuna gitmedi.

INSTAGRAM HİKAYELERİ BÜYÜDÜ

Instagram kullanıcıları bugün sosyal medya platformunda üst kısımda dizilen hikayeler şeridinden tasarım değişikliği fark etti. Hikaye paylaşımı yapan kullanıcılarının profil fotoğrafının göründüğü yuvarlak, yaklaşık iki katı daha büyük hale geldi. 

Instagram'ı açan şaşırıp kaldı: Hikayelerin görünümü değişti

Bazı sosyal medya analistleri, değişiklik olmadan önce hikayeler bölümünün sıralamasının ve boyutunun değişeceğine dair açıklamalar yapmıştı. Fakat Instagram tarafından konuyla ilgili açıklama gelmedi. Her kullanıcının hesabına ulaşmayan yeniliğin test aşamasında olduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki hikayeler büyüse de yerleşiminde bir değişiklik olmadı. Ana sayfanın üst kısmında yer alan hikayeler boyut olarak büyüse de yine eskiden olduğu gibi dört tane görünüyor. Hikayelerin devamını görmek için eskiden olduğu sağa doğru kaydırmak gerekiyor.

Sosyal medya kullanıcıları tarafından yapılan paylaşımlara göre yeni özellik birçok kişi tarafından olumsuz eleştirildi. Kullanıcılar, hikayelerin büyümesinden dolayı ana sayfanın büyük bir bölümünü kapladığını düşünüyor.

Instagram ayrıca Reels için de yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Test aşamasında olan yeniliklere göre Reels videoları, ileri-geri sarılabilecek. Ayrıca Reels paylaşımları sadece Yakın Arkadaşlar için de yapılabilecek.

Derleyen: Helin Pastacı

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...