ChatGPT gibi olacak: Instagram'a yapay zeka desteği geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ChatGPT gibi olacak: Instagram'a yapay zeka desteği geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Yapay zeka tüm dünyada ön planda olurken Meta'nın da bundan geri kalmaması kaçınılmaz oldu. Instagram da bünyesine yapay zeka teknolojisi ekleyerek kullanım deneyimini üst sıraya çıkarmayı hedefliyor.

Sosyal medya analisti Alessandro Paluzzi'nin Twitter hesabından yaptığı paylaşımla birlikte Instagram'ın Direkt Mesajlar için yapay zeka eklentisi üzerinde paylaştığı görüldü. Instagram Direkt Mesajlar için yapay zeka eklentisi, kullanıcıların mesaj göndermesine yardımcı olacak. Instagram kullanıcısı, Direkt Mesajlar kısmında '@ai' yazarak yapay zekayla iletişime geçecek.

Alessandro Paluzzi'nin ilgili tweeti:

https://twitter.com/alex193a/status/1665825542589775875

YAPAY ZEKA SORULARA CEVAP VERECEK

Kullanıcılar, ChatGPT'de olduğu gibi yapay zekaya istediği soruları soracak ve aynı şekilde cevap alacak. Meta bu özelliği kullanıcılarına "daha iyi ve kaliteli" mesajlaşmayı gösterme amaçlı geliştiriyor. Meta patronu Mark Zuckerberg, kısa süre önce yapay zeka ile ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:

“Kısa vadede, yaratıcı ve etkileyici araçlar oluşturmaya odaklanacağız. Uzun vadede, insanlara çeşitli şekillerde yardımcı olabilecek yapay zeka karakterleri geliştirmeye odaklanacağız. Metin (WhatsApp ve Messenger’daki kedi gibi), görseller (yaratıcı Instagram filtreleri ve reklam biçimleri gibi), video ve çok modlu deneyimler içeren deneyimleri keşfediyoruz.”

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Snapchat için de benzer bir özellik yakın zamanda gelmişti. Snapchat kullanıcıları, mesajlar kısmından yapay zeka destekli sohbet robotuyla soru soruyor ve sohbet edebiliyor. Yeni özellik, Instagram için de aynı olacak.

Instagram için şimdilik test aşamasında olan özelliğin kararlı sürüme ne zaman geleceği belli değil. Ama geldikten sonra Instagram kullanıcıları tarafından ilgi görmesi bekleniyor.

(Social Media Today)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...