iPhone kullananlar dikkat! Dolandırıcılar iş başında, tuzağa düşmeyin

Düzenleyen:
- Güncelleme:
iPhone kullananlar dikkat! Dolandırıcılar iş başında, tuzağa düşmeyin

TEKNOLOJİ Haberleri

iPhone kullanıcılarına yönelik önemli bir uyarı yayınlandı. Sahte uçak modu tuzağına sakın düşmeyin. Dolandırıcılara paranızı ve kişisel verilerinizi kaptırabilirsiniz.

Siber güvenlik firması Jamf Threat Labs, iPhone kullanıcılarını tehdit eden yeni bir güvenlik açığı buldu. Uzmanlar, iOS 16 çalıştıran herhangi bir iPhone'un sahte 'Uçak Modu' açığından ötürü mağdur olabileceğini söylüyor. Bu açık nedeniyle kullanıcılar telefonlarının internet bağlantısının kesildiğini düşünürken aslında iPhone’un istismar edilmesini kolaylaştırıyor. 

iMore'daki habere göre, güvenlik açığından kaynaklanan herhangi bir sızma girişimi olmadı. Peki, sahte Uçak Modu nasıl bir güvenlik açığına sebep olabiliyor? Chip.com.tr'nin derlediği bilgilere göre, bu tehditten etkilenen bir iPhone, temel olarak, kullanıcıya Uçak Modu’nu açık gibi gösteriyor ve kullanıcı Safari’ye bile erişemeden çevrimdışıymış gibi görünüyor. Ancak kötü amaçlı yazılım aslında internete bağlı kalıyor ve kullanıcının cihazına erişiyor.

Öte yandan, girişimin SpringBoard ve CommCenter’ı temel aldığı açıklandı. Ancak bu tür bir saldırının uzaktan yapılıp yapılamayacağı veya hackerların iPhone'lara fiziksel olarak erişmesinin gerekip gerekmediğine ilişkin bir bilgi verilmedi.

 

IPHONE SAHİPLERİ SAHTE UÇAK MODU SALDIRISINDAN KORUNMAK İÇİN NE YAPMALI? 

Siber güvenlik uzmanları iPhone kullanıcılarının sahte Uçak Modu saldırılarından korunmak için ne yapabileceğini de açıkladı. Bunun için, Uçak Modu'nu Kontrol Merkezi yerine iPhone'daki Ayarlar menüsünden açıp kapatabilirsiniz. Bunun en büyük avantajı, Uçak Modu'nun gerçekten kapalı olup olmadığını anlamayı sağlamasıdır. Ayrıca telefonunuza herhangi bir sahte ya da bilginiz dışında uygulama yüklenip yüklenmediğini sık sık kontrol ediniz. 

(Kaynak: iMore, Chip) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...