Google mesajlaşma uygulamasına uydu bağlantısı geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google mesajlaşma uygulamasına uydu bağlantısı geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Google, uydu bağlantısı özelliğini kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. iPhone 14'te halihazırda var olan ve Samsung'un yeni çıkaracağı telefonlara da gelmesi beklenen bu özelliği Google, mesajlaşma hizmetinde sunacak.

ABD merkezli teknoloji devi Google, mesajlaşma uygulamasına acil durumlarda kullanılması için uydu bağlantısı özelliği ekliyor. Bu özellik farklı olarak, önceden hazırlanmış yani taslak mesajların yanı sıra kullanıcıların özel mesajlar yapmasına da imkan tanıyacak.

Webtekno'da yer alan habere göre, Google, geçtiğimiz hafta mesajlaşma uygulamasına WhatsApp'tan aşina olduğumuz gizlilik özelliği olan uçtan uca şifrelemeyi de sunmuştu. Gizlilik konusunda önemli bir gelişmeye imza atan şirketin bir sonraki adımı ise acil durumlar için oldu. 

Bununla birlikte, teknoloji üreticisi daha önce yaptığı açıklamalarda bu özelliğin 'uygun şartlarda' kullanıma sunulacağını açıklamıştı. Nihayetinde, söz konusu özellik için yazılımsal temellerin atıldığı anlaşılıyor. 

GOOGLE'IN UYDU BAĞLANTISI ÖZELLİĞİNDEN İLK DETAYLAR

Öte yandan, bazı ayrıntılar da gözlerden kaçmadı. Mesaj kutusundaki 'Satellite message' (Uydu mesajı) yazısı dikkat çekiyor ve böylece bir mesajın uydu bağlantısı ile hazırlandığı görülüyor. Gönder tuşunun yanında ise karakter sınırını ifade eden küçük bir gösterge yer alıyor fakat daha bir şey yazılmamasına rağmen '-1' yazdığından bunun bir tutarsızlık olduğunu düşünebiliriz.

https://twitter.com/neil_rahmouni/status/1692315362698654033

Eğer Apple’ın iPhone 14 ile sunduğu uydu bağlantısı işlevindeki gibi hazır yani taslak metin mesajlarının yerine kendi mesajlarımızı oluşturup atabilirsek bu Google'ın Apple'ın bir adım önüne geçeceğini gösterir. Şimdiye kadar, ortaya çıkan bilgiler de Google'ın özel mesaj yazmaya izin verdiğini gösteriyor. Bu noktada, Google'ın yeni özelliğinin arayüzünün henüz tamamlanmadığını belirtelim. 

Google, uydu bağlantısı özelliği için yoğun bir şekilde çalışırken, yonga seti geliştiren Qualcomm şirketi de gerekli donanımı Snapdragon çiplerinde sunacağını açıklamıştı. Yani Google'ın Pixel adını taşıyan telefon modellerinde yeni özelliği daha erken görmemiz muhtemel görünüyor. 

(Kaynak: Webtekno) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...