OpenAI, Sam Altman'ı CEO görevine geri getirdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
OpenAI, Sam Altman'ı CEO görevine geri getirdi

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yapay zeka firması OpenAI'de sular durulmuyor. Geçtiğimiz hafta Cuma günü ani bir şekilde CEO Sam Altman'ı kovan yönetim kurulu, iki geçici CEO atamasının ardından Sam Altman'ı geri getirdi.

Kurucu ortağı Sam Altman'ı CEO görevinden alan OpenAI yönetim kurulu, şirket içindeki krizin ardından Altman'a CEO görevini iade etti. OpenAI yönetim kurulu, Altman'ı geçtiğimiz hafta Cuma günü kovmuştu. Altman'ın kovulmasının ardından şirket içinde tepkiler çığ gibi büyümüş, çok sayıda kişi istifa ederken, şirketin 700 çalışanı ise yönetim kurulunu "toplu istifa etmekle" tehdit etmişti. 

Amerikan yapay zeka devi OpenAI, X (Twitter) hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Altman'ın yeniden CEO olduğunu şu sözlerle açıkladı:

"Sam Altman'ın, Bret Taylor (Başkan), Larry Summers ve Adam D'Angelo'dan oluşan yeni bir ilk kurulla birlikte CEO olarak OpenAI'ye dönmesi konusunda prensipte bir anlaşmaya vardık. Ayrıntıları çözmek için işbirliği yapıyoruz. Bu süreçte gösterdiğiniz sabır için çok teşekkür ederiz."  

https://twitter.com/OpenAI/status/1727206187077370115

CHATGPT'NİN GELİŞTİRİCİSİ OPENAI'DE NELER OLUYOR? 

2015 yılında milyarder girişimci Elon Musk'ın da yatırım desteğini alarak Sam Altman, OpenAI isimli yapay zeka firmasını kurdu. 2018 yılına gelindiğinde Musk, bazı anlaşmazlıklar nedeniyle firmanın yönetim kurulu üyeliğinden çekildi. Kar amacı gütmeyen bir firma olarak kurulan OpenAI, Altman tarafından yönetilen ticari yan kuruluş faaliyetlerine başladı. 

Kurucu CEO Sam Altman, geçtiğimiz hafta Cuma günü OpenAI'in yönetim kurulu tarafından alınan kararla ani bir şekilde görevinden alındı. Kısa süre sonra yönetim kurulu, CEO görevine Mira Murati'yi atadı. Ancak sadece bir gün sonra CEO görevi, Twitch'in kurucu ortağı Emmett Shear'ın oldu. 

Sam Altman'ın görevden alınması şirket içinde kaosa yol açtı. Çok sayıda kıdemli çalışan ve yönetici istifasını verdi ve Altman'la başka bir firmada çalışmaya istekli olduklarını bildirdi. Dün çıkan haberlerde ise, OpenAI'nin 700 çalışanının neredeyse tamamı açık bir mektup yayımlayarak, yönetim kurulunun istifasını talep etti. Çalışanlar, Sam Altman'ın yeniden göreve getirilmemesi halinde işten ayrılabileceklerini bildirdi.

SAM ALTMAN NEDEN KOVULDU? 

Silikon Vadisi'nin yapay zeka devi OpenAI'de Cuma günü büyük bir kriz patlak verdi. OpenAI'nin kurucu ortağı Sam Altman, yönetim kurulu tarafından CEO görevinden alındı. Yönetim kurulu gerekçe olarak CEO'ya "güvenmediklerini" ve Altman'ın "samimi olmadığını" gösterdi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...